Сватбата в британското кралско семейство е строго разписана церемония с

...
Сватбата в британското кралско семейство е строго разписана церемония с
Коментари Харесай

Какво става? В последния момент кралското семейство обяви, че бащата на Меган все пак ще я води до олтара

Сватбата в английското кралско семейство е строго написана гала с ритуали, водещи началото си от епохи обратно. От Двореца Кенсингтън разгласиха формалния ред, по който ще се организира събитието.

В програмата е написано с акуратност до минути по какъв начин ще протече ритуалът. Обявени са химните и църковните песни, които ще прозвучат по време на бракосъчетанието сред принц Хари и Меган Маркъл, както и кои ще бъдат главните настоящи лица.

В църквата „ Сейнт Джордж “ ще има специфична техника за гостите, които имат усложнения със слуха. Организаторите категорично молят присъстващите да изключат всички мобилни и електронни устройства. Правенето на фотоси, видеоклипове и аудозаписи е безусловно неразрешено.

Церемонията ще се състои в църквата „ Сейнт Джордж “, която се намира в Уиндзорския замък. Тя е под директното управлението на британската кралица, която е и глава на Англиканската черква. Строежът ѝ е почнал през 1475 година от крал Едуард Четвърти. Изградена е в присъщ готически жанр.

Службата ще бъде ръководена от старшия духовник на Уиндзор Дейвид Конър. Самото встъпване в брак ще бъде осъществено от кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби. Ще има хор и оркестър, които ще извършват строго избрани църковни музикални произведения.

Изпълненията ще стартират в 10.35 ч. локално време (12.35 ч. българско).

В 11.25 ч. ще дойдат членовете на кралското семейство, които ще бъдат посрещнати на украсената с цветя арка пред църквата от Конър и Уелби.

В 11.40 ч. младоженецът и кумът ще дойдат при Западната врата на храма. Всички ще се изправят, когато те минат около гостите.

В 11.42 ще дойдат уелският принц Чарлз и херцогинята на Корнуел Камила, а всички би трябвало да стоят прави до момента в който те заемат местата си.

В 11.45 пред сватбената арка ще дойде майката на булката – Дориа Рагланд.

В 11.52 ще дойде кралица Елизабет Втора, още веднъж пред арката, която ще бъде посрещната от архиепископа и основния духовник. Всички присъстващи са длъжни да се изправят до момента в който тя заеме мястото си. Ще прозвучат фанфари.

Всички се изправят до момента в който минават хорът и духовните лица.

Пристига булката и в нейна чест всички се изправят и още веднъж звучат фанфари.

Според формалната информация, Меган ще бъде заведена до олтара от татко си Томас Маркъл. Програмата е оповестена часове откакто стана ясно, че бъдещата принцеса е уведомила с публично писмо, че татко ѝ няма да може да участва. С наслада неговата роля в церемонията е приел да заеме принц Чарлз. Така мистерията кой ще съобщи актрисата в ръцете на принц Хари остава.

Двамата ще заявят пред архиепископа, че са съгласни да се оженят и ще си бъдат правилни до момента в който са живи. Ще последва обща молитва и четене на фрагмент от „ Песента на Соломон. След осъществяването на няколко химна младоженците ще произнесат обети: „ Вземам те за собствен съпруг/съпруга, да те имам и вардя от този ден нататък, в положително и зло, в благосъстояние и беднотия, в болест и здраве, да те обичам и уважавам до момента в който гибелта ни раздели, съгласно свещения божи закон. В наличието на Бог давам тази клетва “.

След сватбата ще има върволица. Тя ще бъде водена от двамата младоженци, а всички техни посетители ще вървят след тях.



Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ПОДРОБНОСТИ ЗА СВАТБАТА НА ГОДИНАТА!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР