Сватбата на века в Арбанаси вече започна. От сутринта на

...
Сватбата на века в Арбанаси вече започна. От сутринта на
Коментари Харесай

Сватбата на века в Арбанаси започна, ето я красивата булка, която вдига тържество за 4500 гости

Сватбата на века в Арбанаси към този момент стартира. От сутринта на поляните започнаха да прииждат хиляди посетители, чака се техният брой да доближи 4500 и по този начин сватбата да влезе в книгата на върховете Гинес.

За задачата на място ще има и нотариус. Единственото условие е гостите да бъдат облечени с национални носии. Такива ще са одеждите и на булката и младоженеца.


Булката

Ива и Георги се срещнали преди време на историческа възстановка. Влюбили се и предлагането за брак не закъсняло. Заради общата си обич към традициите и фолклора обаче двамата изрично решили, че ще вдигнат огромна българска женитба, която ще бъде съпровождана от всички традиции и ритуали, с които преди време прадедите им се женели.


Младоженецът

Затова и всички посетители на сватбата им са облечени с национални носии. Сватбеното празненство е на арбанашките поляни, където вместо маси за гостите са опънати месали, а младото семейство ги посрещна с обичайни български гозби.
Не са инцидентни и изпълнителите, които ще пеят на сватбата.

„ С наслада желая да споделя, че артистите, които ще съпътват светото венчание в Арбанаси, са Светоглас. Те ще ни зарадват и с осъществяване на българска национална музика. Песните в техния репертоар са от най-стария български фолклорен слой, полифонични произведения въз основата на традицията, импровизации, старинни монодични и хармонични църковно-славянски песнопения. Светоглас е импровизиран израз на българската фолклорна традиция, на хубостта и мистиката на остарялата музика и нейната интерпретация”, споделя Ива.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР