Сватбата на най-големия син на Виктория и Дейвид Бекъм -

...
Сватбата на най-големия син на Виктория и Дейвид Бекъм -
Коментари Харесай

10-те най-скъпи сватби в света

Сватбата на най-големия наследник на Виктория и Дейвид Бекъм - Бруклин, и 27-годишната наследничка на милиарди Никола Пелц стигна до баснословната сума от 3 млн. паунда, написа уеб сайтът LadyZone.bg. Събитието беше проведено в голямо имение на семейство Пелц в Маями, оценено на стойност 76 млн. английски лири. Само този факт прави сватбата извънредно скъпа.

Знаете ли в действителност къде харчат най-вече за сватби? Да, тъкмо по този начин - Съединени американски щати са преди всичко със междинна сума от 29,2 хиляди щатски $. По информация на statista.com за 2019 година на второ място е Испания, където двойките заплащат приблизително по 23,4 хиляди $. Трети са италианците със сумата от 22,5 хиляди щатски $.

Когато приказваме обаче за същински скъпи и първокласни сватби сумите се мерят в милиони.

Ето кои са 10-те най-скъпи сватби и какъв брой посетители са се насладили на сладостта от лукса:

Принц Чарлз и Даяна

Цена - 110 млн. $

Гости - 3500

Въпреки че към този момент са минали доста години от сватбата на английския престолонаследник с принцеса Даяна, тази женитба остава най-скъпата. На церемонията са били поканени 3500 посетители, само че общо над 750 милиона са я гледали пред телевизионните екрани. Роклята на Даяна е била с декорирана с перли на стойност 150 000 $. За тържеството пък са били приготвени 27 публични торти.

За цената ѝ се показват разнообразни суми, само че даже най-ниската е колосална - 48 милиона $, съгласно brides.com.

Ваниша Митал и Амит Бхатиа

Цена - 55 милиона

Гости - 1000

Когато си щерка на един от най-богатите хора на планетата, няма по какъв начин да очакваш нещо по-различно за сватбата си, с изключение на най-хубавото. Сватбата на Ваниш Митал, богатата наследница на Лакшми Митал, е била направена във Версайския замък. Специален посетител, с цел да радостни гостите, е била Кайли Миноуг, която получава 330 000 $ за 30-минутно присъединяване.

Сватбата е записана в Книгата с върховете на Гинес като най-скъпата, провела се през 2004 година

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Цена - 34 милиона

Гости - 1900

Сватбата на Кейт и Уилям беше дълго чакано събитие. Роклята на Кейт е коствала 285 хиляди паунда. И тук можем да видим известни съмнения в крайната цена съгласно разнообразни издания. Списание " Хелоу " показва цена от 22 милиона за сватбата. Но какво са няколко милиона сред другари?

Анджела Бейби и Хуанг Ксиао Минг

Цена - 31 млн.

Гости - 2000

Тя е позната като Китайската Ким Кардашиян. Роклята на Анджелабейби ще остане в историята като едно от най-скъпите творби на Диор. Цялата украса на сватбата е била направена от рози. За гостите е имало специфична 10-етажна торта с въртяща се люлка сред етажите.

Майкъл Джордън и Ивет Прието

Цена - 10 млн. $

Гости - 350

Това е втората женитба на баскетболната звезда, само че нищо не е било втора ръка. На тържеството са пяли звезди като Ъшър и Робин Тикъл. Роклята на булката е била отрупана с кристали Сваровски, ръчно пришити от дизайнерите на J " Aton Couture.

Лолита Османова и Каспар Авдолян

Цена - 10 млн. $

Гости - няма информация

Пари при пари отиват - потвърждава и тази женитба. Лолита Османова, щерка на съветски милионер, се омъжва за наследник на милионер. За двамата тези 10 млн. са просто всекидневен разход. Мястото на сватбата е украсено с цветя за 500 000 $. Лейди Гага горещо приветства новото семейство, за което получава 2 милиона. Малките подаръчета за гостите на тази женитба са... мобилни телефони.

Бракът им обаче не устоя дълго. Към момента Лолита Османова е дамата до българския тенисист Григор Димитров.

Уейн Рууни и Колин МакЛафлин

Цена - 8 млн. $

Гости - 64 единствено от Англия

Футболистът споделя своето твърдо " Да " на красивата Колин в Генуа през 2008 година Половината от направените разноски двойката си връща, като продава правата за фотосите за 4.2 млн. $, написа passionbuz.

Алексей Шаповалов и Ксения Царицина

Цена - 8 млн. $

Гости - няма информация

С годежен пръстен, оценен на 8 милиона $, можете да се обзаложите, че и женитба ще бъде също толкоз екстравагантна. Според Bravo съветският олигарх Алексей Шаповалов е споделил " Да " на модела Ксения Царицина на супер първокласна гала през август 2017 година Младоженците се радвали на осеметажна торта, стотици цветя и даже акробати.

Челси Клинтън и Марк Мезвински

Цена - 5 млн.

Гости - 500

Дъщерята на някогашния президент на Съединени американски щати се омъжва на красива гала през 2010. Мястото има аспект към красивата река Хъдсън. Булката носи две рокли на Вера Уанг, а самата дизайнерка също е измежду гостите. За сватбата са изхарчени 200 000 $ за защита и 500 000 за цветя. Към момента двамата имат 3 деца.

Джордж Клуни и Амал Аламуддин

Цена - 4,6 милиона $

Гости - няма информация

Сватбата на двойката се e състояла във Венеция, като за гостите са били резервирани стаи в фамозния хотел Cipriani. Те са били почерпени с шампанско на стойност 50 000 $ и водка за 80 000 $. Цветята за декорация са олекотили джоба на артиста с четвърт милион.

Сватбата на Лайза Минели и Дейвид Гест остава отвън 10-те най-скъпи, само че цената от 4.2 млн. също не е за занемаряване. На женитба с толкоз огромни звезди няма по какъв начин да не участват и други огромни звезди. Сред специфичните посетители били Майкъл Джексън, Елизабет Тейлър, Миа Фароу, Антъни Хопкинс и други Въпреки зрелищното събитие двойката не остава дълго време дружно. Явно цената на сватбата и изхарченото за цветя, рокли и шампанско в никакъв случай не е гаранция за благополучие в любовта...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР