Сватбата е събитие в живота на всеки човек, което е

...
Сватбата е събитие в живота на всеки човек, което е
Коментари Харесай

Брачната халка се носи на безименния пръст – каква е причината?

Сватбата е събитие в живота на всеки човек, което е запаметяващо се. Но с изключение на чисто радостната част и веселбата, женитбата е обвързване пред обществото и Бог, което е отговорно и по никакъв начин не е смешка работа. Когато се венчаем, ние поемаме отговорност за личните си дейности, само че също и за колегата си, а и за децата, които ще са плод на брака. Брачната халка се слага на безименния ни пръст. Но замисляли ли сте се за какво е определен тъкмо този пръст?

Има две най-разпространени версии за това. Първата е поверието, съгласно което в безименния пръст е единствената артерия, която води непосредствено до сърцето.

Именно по тази причина и пръстенът се поставя на него – с цел да е покрай сърцето. Втората версия идва от китайските обичаи и мъдрости. За да се убедите в правотата й, можете да извършите следното. Първо, би трябвало да разберем какво символизира всеки пръст. Палецът е знак на родителите, показалецът – на братята и сестрите, междинният пръст – на нас самите, безименният – на колегата ни, а кутрето – на децата ни.
 Брачната халка се носи на безименния пръст - каква е повода?

И по този начин, на фотографията се вижда по какъв начин би трябвало да сложим пръстите си.

Огъваме междинните си пръсти и ги допираме. След това допираме върховете на останалите пръсти. Следващата стъпка е да опитаме да отделим палците. Ще успеем, тъй като човек рано или късно се разделя с родителите си. След това опитваме да разделим показалците: също ще успеем, тъй като братята и сестрите ни ще си имат лични фамилии и пътищата ни ще се разделят. След това пробвайте да отделите кутретата си. Отново ще съумеете, тъй като децата рано или късно напущат фамилното гнездо.

А в този момент пробвайте да отделите безименните си пръсти. Не успяхте, нали? Това е по този начин, тъй като съпрузите би трябвало да останат дружно във всяка обстановка и до края на живота си. Именно затова брачната халка се поставя на безименния ни пръст.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР