Свастики бяха изрисувани на вратата на полското посолство в Израел.

...
Свастики бяха изрисувани на вратата на полското посолство в Израел.
Коментари Харесай

Надраскаха със свастики полското посолство в Израел

 1059040442  полско посолство в Израел  8764765363
Свастики бяха изрисувани на вратата на полското посолство в Израел. По-рано министър-председателят на Полша съобщи, че в Холокоста са взели участие и евреи.

Полицията в Тел Авив стартира следствие поради надписи по вратата на посолството на Полша в Израел. Изписани са думи като “убиец” и свастики. Никой не е поел отговорност за вандалския акт, само че евентуално той е разследване на думи на полския министър председател Матеуш Моравецки, че в Холокоста са взели участие и евреи. Тези думи провокираха острата реакция на израелските висши ръководители, заяви.

“Изправени сме дружно, ръка за ръка, в тази борба. Трябва да останем мощни в памет на нашите братя и сестри, убити по време на Холокоста. Но през днешния ден, повече от всеки път, е належащо да работим за образоването на света, даже на някои водачи, за тези мрачни времена”, съобщи Реувен Ривлин, президент на Израел.

Варшава отхвърля обвиняванията. “Изказването на премиера Матеуш Моравецки въобще нямаше за цел да отхвърля Холокоста, нито да припише на еврейските жертви и най-малка отговорност в немския геноцид”, уточни в официално съобщение говорителката на министър-председателя.

По-рано Полша одобри противоречив закон за Холокоста, който криминализира обществени изказвания, които приписват на страната нацистките закононарушения на нейна територия, до момента в който тя е под немска окупация през Втората международна война.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР