Свързваното с бизнесмена Христо Ковачки дружество Топлофикация Перник АД заплаши

...
Свързваното с бизнесмена Христо Ковачки дружество Топлофикация Перник АД заплаши
Коментари Харесай

Топлофикация Перник плаши с утежняване на ситуацията


Свързваното с предприемача Христо Ковачки сдружение " Топлофикация Перник " АД заплаши страната с " в допълнение утежняване на обстановката ", откакто в четвъртък спря топлата вода на перничани. Това стана откакто от РИОСВ-Перник разпоредиха насилственото затваряне на два от общо трите парогенератора на централата, поради нелегално изгаряне на биомаса.

От публикувана позиция на управлението на " Топлофикация Перник " излиза наяве, че компанията обмисля да заведе иск против страната, за породени вреди. Причината, че съгласно топлофикационното сдружение то е горило биомаса с разрешението на страната.

След пожара на моста под автомагистрала " Струма " на 62-ри километър, който беше засипан с отпадъци, които трябваше да се горят в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", също свързван с Ковачки, също беше заведен иск от страна на притежателя на отпадъка против Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за увреждането му. Така АПИ беше принудена да върне боклуците на компанията " Феникс-Дупница ". В същото време Топлоелектрическа централа " Бобов дол " отхвърли боклуците да са били за горене в техните пещи и заяви, че е в процедура по повреждане на контракта с " Феникс-Дупница ", които обаче не знаеха за това.

Топлоелектрическа централа " Република " гори биомаса с позволение на страната

Топлоелектрическа централа " Република " е горял биомаса, само че от 24 август 2019 година към този момент не го прави, оповестяват от " Топлофикация Перник ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР