Свързването на името на Жозе Моуриньо моментално накара феновете на

...
Свързването на името на Жозе Моуриньо моментално накара феновете на
Коментари Харесай

Планът на Моу за събуждането на Пепе в Арсенал

Свързването на името на Жозе Моуриньо мигновено накара почитателите на Арсенал да си показват какво би се случило, в случай че към мощното им нахлуване, изключително на контраатаки, се добави пословичната за играта в отбрана при португалеца дисциплинираност, отдаденост и неизменност.

След като беше уволнен от Манчестър Юнайтед предходната година, Специалния се готви за завръщане на пейката на някой от огромните клубове в Европа и в това време се изявява като ефирен анализатор, с цел да стои допустимо най-близо до елитния футбол.

Именно в тази си роля Моуриньо подсказа в студиото на „ Скай Спортс “ по време на дербито на Северен Лондон с Тотнъм по какъв начин би извадил най-хубавото от скъпото лятно попълнение за офанзивата на „ артилеристите “ Никола Пепе паралелно до Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет.

Португалският експерт тогава разяснява двата вероятни разновидността за офанзивата на Арсенал. Първият е с полузащитна линия от трима в съвсем права линия, а вторият – с двама централни полузащитници в линия и „ десетка “ пред тях, които да се заемат със задачата да зареждат с пасове тримата нападатели. Последният заобикаля потребността Лаказет да се прибира в дълбочина сред линиите да получава топката и да взе участие в градежа.

Специално за Пепе концепцията на Моуриньо би била да го сложи в позицията на десен инсайд. Целта на този ход е да се употребява освободеното пространство от левия бек на противника при градежа на играта. В актуалния футбол болшинството тимове се отбраняват със защитна четворка, но градят играта с трима в първата си линия. Така бековете се трансформират в съвсем крила и това освобождава номиналните крила да влизат във вътрешността в полупространствата.

Ако освен това състояние Пепе отпусне фланга за бека Ектор Бейерин и е повече в ролята на инсайд, би могъл да демонстрира отличното си умеене да пуска къси и премерени диагонални извеждащи пасове към бегачи зад тила на отбраната като Лаказет и изключително Обамеянг. Ако ли пък коридорът зад левия централен защитник и левия бек на съперника се оголи, скоростта му би му разрешила самичък да нападна сходни извеждащи подавания от своите сътрудници в офанзивата. Защитите биха били в шах.

Така че Моуриньо си е написал домашното, в случай че му бъде даден заеманият от Унай Емери пост. Засега обаче всичко са единствено хипотези.

Джейк Полдън, „ Дейли Мирър “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР