Свързвана с Ивайло Борисов-Ториното охранителна фирма е била замесена в

...
Свързвана с Ивайло Борисов-Ториното охранителна фирма е била замесена в
Коментари Харесай

Свързан ли е известен ъндърграунд български герой със скандала с либийския кораб?

Свързвана с Ивайло Борисов-Ториното охранителна компания е била забъркана в акцията, с която тъкмо преди коледните празници бяха заменени собствеността, екипажът и името на либийския танкер " Бадр ", твърди в собствен авторски материал уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ".
Ториното се " прочу " преди две години, откакто негови хора пребиха грубо с палки лекоатлетката ни Мария Димитрова и брачният партньор ѝ на Околовръстното шосе в София.
Според " Биволъ " в този момент акцията по " завладяване " на либийския кораб е водена от служителя на реда от специфичното поделение Александър Лонгочев, който е прочут с прякора си Саша Белов - на името на основния воин от известната съветска телевизионна поредност " Бригада ". Лонгочев обаче работел и за охранителната компания " Bashev Security & Team ", която е свързвана с Ториното. А показания, че тъкмо Лонгочев е лидерът на въоръжената бригада от чиновници на " Гранична полиция " и " Морска администрация ", която се е качила на борда на " Бадр " и е изгонила либийския му екипаж, е дал либийският капитан на кораба - Абдула Абдул Джалил. Той твърди, че е заплашван с оръжие и безусловно е изритан от борда на танкера.
Припомняме, че през вчерашния ден (11 януари) стана ясно, че стартира публично следствие против частния правосъден реализатор Тотко Колев, който в действителност е директно виновният за акцията. Той е обвинен и по различен случай - когато дефинира имотна благосъстоятелност на община Несебър за частна. Сега Колев се е задействал да вземе кораба, тъй като е актив за покритие на ипотека и това е подписано от гръцкия нотариус Йоана Андреадаки. Тя обаче отхвърля да е подписвала подобен документ.
Междувременно Панама, под чийто байрак в този момент плава " Бадр " (със заменено име " Бдин) е стартирала процедура за анулация на регистрацията на кораба като съд, плаващ под панамско знаме. Освен формален митинг от страна на Либия, друга причина е намесата на " Bashev Security & Team ", която е нямала позволение от Панамската морска администрация за реализиране на такива дейности. Ако панамското знаме на " Бадр " бъде свалено, то корабът не може да влезе в нито едно пристанище по света, тъй като ще се смята за похитен и тогава всеки боен транспортен съд, който го срещне в която и да е точка на света, може да го нападна и превземе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР