Свързваме думата издръжливост“ с образа на човек, който се бори

...
Свързваме думата издръжливост“ с образа на човек, който се бори
Коментари Харесай

Устойчиви ли сте? 11 знака го показват - проверете

Свързваме думата „ устойчивост “ с облика на човек, който се бори с най-различни проблеми и инциденти, било то възобновяване от тежко пострадване, битка за оцеляване в пустошта или пък даже блян за промяна на корумпирана система.

Истината е, че упоритостта и устойчивостта на човека може да се разкрие в доста по-малки, мъчно доловими реакции и жестове, а не в толкоз рискови обстановки. Всеки може да бъде „ устойчив “, задоволително е да покажете предпочитание и опция да се изправите на крайници след тежки и мъчителни прекарвания.

От Business Insider имат вяра, че тази човешка линия е ключът към триумфа. Те споделят 11 знака, които демонстрират дали човек е устойчив - проверете дали е по този начин при вас:

1. Не избягвате отговорност

Устойчивите хора не упрекват останалите за техните проблеми и не търсят външни фактори, с които да извинят своя неуспех. Те построяват мощно възприятие за персонална отговорност, което им разрешава да се изправят непосредствено против своите проблеми, вместо да се отдадат на обезсърчение и меланхолия.

2. Не се оплаквате

От време на време всеки от нас се нуждае от отдушник, с цел да се освободи от насъбраните отрицателни мисли и усеща. Издръжливите хора обаче знаят, че продължителното недоволство не води на никое място. Устойчивостта е обвързвана с позитивното отношение и държание.

3. Познавате себе си

Ако сте изправени пред бурни времена, добре е да познавате себе си и да вярвате във вашите благоприятни условия. Устойчивите хора се стараят да бъдат деликатни и да развиват своето съзнание.

4. Осъзнавате до каква степен се простират вашите граници

Ключът към издръжливостта се крие в приемането на обстоятелството, че вашите благоприятни условия не са безгранични и че вие не сте съвършени. Важно е да осъзнаете вашите мощни и слаби страни, с цел да може да се адаптирате в по-сложните обстановки.

5. Не се опасявайте да помолите за помощ

Всеки твърдоглав човек знае, че молбата за помощ няма нищо общо с просенето. Дори и най-успешните хора имат потребност от помощ от време на време. Смелостта, нужна, с цел да потърсим тази помощ, е неразделна част от издръжливостта.

6. Не се отдавате на самосъжаление

Да се отдадете на самосъжаление е допустимо най-лошото нещо, което може да извършите. Издръжливите хора знаят по кое време е времето за оплакване и по кое време би трябвало да продължат напред.

7. Не се сравнявате с другите

Всеки има свои лични, персонални борби и свое лично схващане за триумф. Сравнението с вашия комшия или другар е изцяло безсмислено, даже и нездравословно.

8. Намирате занимателното в неуместните обстановки

Понякога, животът може да бъде ужасяващ, само че това не значи, че би трябвало да се откажете от възприятието си за комизъм. Самоиронията и опцията да се смеете на странната, объркана и мъчителната природа на нашата действителност могат да бъдат от изгода, когато би трябвало да се справите с сложни обстановки.          

9. Знаете, че не всичко може да бъде планувано

Човек в никакъв случай не знае какво може да му се случи във всеки един миг. Издръжливите хора примат този факт и са подготвени да бъдат гъвкави. Ако сте съсредоточени единствено над един проект и път за развиване, вие се озовавате в една извънредно уязвима позиция, която ви подготвя към неуспех, при най-малката смяна.

10. Изграждате система за поддържане

Устойчивите хора нормално не са вълци единаци. Те построяват мрежа от доверени хора, на които може да разчитат, когато са изправени пред сложни времена.

11. Можете да се грижите за себе си

Устойчивостта не се свързва единствено с пречките и трудностите. Ако желаете да станете задоволително мощни, с цел да се справяте с тези компликации, би трябвало да се грижите за себе си и за вашето положително физическо и психическо здраве.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР