Свързано ли е това с необходимостта от намаляване на натоварването

...
Свързано ли е това с необходимостта от намаляване на натоварването
Коментари Харесай

Защо самолетите излитат и кацат на приглушена светлина

Свързано ли е това с нуждата от понижаване на натоварването на електрическата система на самолета? Много от пасажерите виждат, че при издигане и снишаване на самолета в салона става по-тъмно. Това се случва, когато полетът е в тъмната част на денонощието.
Оказва се, че аргументите за това затъмнение са напълно разнообразни. Обяснява ги опитния авиационен механик Евгений, който има собствен личен канал по тази тематика.

Едно от обясненията е обвързвано със структурните особености на човешкото око. С увеличение на яркостта на светлината зеницата се стеснява и с понижаване се уголемява (за да вижда по-добре в тъмното). Това се случва както при дневна светлина, по този начин и при изкуствена.
Но в случай че свтлината внезапно изгасне, тогава човек може да се дезориентира в пространството и да се паникьоса.

При политане и кацане може да възникне спешна обстановка, при която да прекъсне електрозахранването и даже да се наложи незабавно кацане и бърза евакуация на пасажерите.

В този случай, в случай че внезапно излезете от блестящо осветеното помещение, първоначално нищо няма да виждате в тъмното. За да започнете да виждате предметите, очите ви би трябвало да свикнат.

Освен това приглушената светлина оказва помощ по-бързо да се види източника на пушек или огън. Това се случва доста рядко, само че въпреки всичко има и такива обстановки. Така че е хубаво да знаете: нищо в авиацията не се прави просто по този начин, а единствено от съображения за сигурност.

В същото време пасажерите не са оставени в цялостен мрак. Пътеката сред седалките, тоалетните, изходите са особено осветени. Инфо: БЛИЦ

Как си купували самолети и мерцедеси печално известните Баневи – изявление с някогашна тяхна служителка хвърля светлина върху далаверитеЕвгения и Николай бяха близки с Прокопиев и по тази причина имаха медиен чадър от „ Капитал “ и „ Биволъ “
Мариет…Nov 1 2018vijti.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР