Свързани устройства за умни домове - видеодомофон, термостат и шпионка,

...
Свързани устройства за умни домове - видеодомофон, термостат и шпионка,
Коментари Харесай

Legrand пуска в България три нови устройства за "умни домове"

Свързани устройства за " умни домове " - видеодомофон, термостат и шпионка, са най-новите артикули, които френският тръст Legrand към този момент предлага на българския пазар. Те са част от програмата ELIOT в региона на Internet of Things ( " интернет на нещата " ) на международния водач в производството на артикули и системи за електрически съоръжения и осведомителни мрежи. България е първата източноевропейска и третата в Европа страна, в която Legrand показа публично ELIOT (от Electricity и IoT /Internet of Things) на специфична конференция.

" Целта на програмата е обединяване на обвързваните ни устройства. ELIOT продуктите са подобаващи както за реставрация на съществуващи здания, по този начин и за новостроящите се. Трансформацията на общоприетите електрически инфраструктури към " умни " свързани устройства на процедура усилва комфорта на потребителя в дълготраен проект. Програмата прави нововъведенията на компанията ни необятно налични ", съобщи Людмил Даскалов, шеф на " Легранд България ".

Новите " умни артикули "

Новият видеодомофон Classe 300X13E на френската корпорация разрешава елементарен надзор на жилището и от вътрешната страна, и от разстояние благодарение на смарт телефон. Устройството дава опция на притежателите да одобряват и организират диалози от всяка точка, да отворят входната врата или вратата на гаража, да се обадят до у дома както по стационарен телефон, да правят видеонаблюдение, да включат пръскачките или осветлението в градината, обясниха от българския офис.

Термостатът Smarther разрешава на потребителите посредством гратис приложение през смарт телефона си да ръководят температурата в жилището когато и да е и отвред и по този начин да пестят сила.

Чрез свързаната видеошпионка на входната врата жителите получават като известие фотография при позвъняване и могат да видят посетителите си – без значение дали са си у дома или отвън дома. " Умната шпионка " разполага и с широкоъгълна инфрачервена камера за фотоси даже на мрачно.

" Цената на дребно на комплекта видеодомофон е към 1200 лева, на термостата - към 300 лв., а на шпионката - към 200 лева Но тези цени са ориентировъчни, тъй като зависят от дистрибутора и търговеца на дребно ", посочи за " Капитал " Ваня Иванова, маркетинг управител на " Легранд България ".

Пазарът на свързани устройства

Терминът " свързани устройства ", или Internet of Things, нормално се употребява за предмети, на които интернет връзката дава добавена стойност във връзка с функционалност, информация, взаимоотношение с обкръжаващата среда.

" Пазарът на свързани устройства от нишов се трансформира в всеобщ ", заключи Людмил Даскалов. И цитира данни, съгласно които през 2014 година в целия свят тези устройства доближават 14 милиарда, в този момент са над 20 милиарда, а прогнозата е, че през 2020 година ще бъдат над 50 милиарда. Специално в строителния бранш Internet of Things пазарът чака напредък от над 20% на година до 2020-а, уточни Даскалов. По думите му Legrand създава произведения в 81 продуктови групи, като 20 от тях са свързани устройства. През 2014 година корпорацията записва доходи от 200 милиона евро от продажби на свързани устройства.

През предходната година Legrand регистрира над 5 милиарда евро оборот, като пет % от сумата отива за научноизследователска и развойна активност, посочи Иван Хейда, управител за Централна и Източна Европа в концерна.

Според данните в Търговския указател през 2015 " Легранд България " има 6.283 млн. лева оборот и 362 хиляди лева чиста облага. " Приходите от продажби за 2016 година са 10 млн. лв.. За 2017 година планираме 30% растеж на общите доходи и също толкоз – на приходите от продажби на свързани устройства на българския пазар ", разяснява за " Капитал " Людмил Даскалов.Другите в бизнеса

От април т.г. " Теси " - Шумен, продава на три европейски пазара (Холандия, Словакия, Испания) най-новия си артикул - електрическия " интелигентен бойлер " Modeco Cloud, който може да бъде ръководен отдалечено посредством мобилно устройство.

Технологията разрешава конфигуриране на уреда от разстояние - по кое време да се включи, температура на водата и други Цената на уреда е към 400 лева за 80 литра.

Миналата година българската започваща компания " Про смарт " сътвори " мъдро устройство ", което се свързва към интернет и към бойлера и дава опция за ръководство на уреда от разстояние. Резултатът е: пестелив сюжет за работа, който подсигурява задоволително количество топла вода, освен това в нужните часове и при по-ниски сметки за електрическа енергия. Цената му е 99 лв. и съгласно основателите се изплаща за девет до дванадесет месеца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР