Свързани с неаполитанската мафия тийнейджъри заплашили лекари и отвлекли линейка

...
Свързани с неаполитанската мафия тийнейджъри заплашили лекари и отвлекли линейка
Коментари Харесай

Сериозни проблеми с нападения над медици в Италия

Свързани с неаполитанската мафия младежи заплашили лекари и отвлекли кола за спешна помощ в южния град, осведоми Euronews, съобщи БГНЕС.
Това е следващ случай на принуждение против екипи на " Бърза помощ " в Италия, което накара лекарите да желаят спомагателна отбрана от страната.
За пет дни в Неапол имаше пет набези против лекарски екипи, като отвличането на колата за спешна помощ и заканите против медицинския екип са следващият сходен случай.
През 2017 година в Неапол беше основана организацията " Никой не пипа Хипократ ", която да приема сигнали и да оказва помощ на медицински чиновници, станали жертва на посягане. Служители на организацията описват, че в неделя група младежи отишли в център на " Бърза помощ " и със закани принудили екип да се качи в кола за спешна помощ и да отиде на адрес, с цел да помогне на техен другар.
Лекарите били принудени да отидат в квартал " Лорето Маре ", където " навалица от гневни хора ги наобиколила и почнала да ги заплашва ". Оказало се, че приятелят на младите мафиози даже не се нуждае от лекарска помощ, като само си бил изкълчил крайници.
Вестник " Кориере каузи сера " написа, че младежите били от страховитата неаполитанска мафия Камора, която на процедура управлявала този квартал.
Само от началото на 2020 година две коли за спешна помощ бяха подпалени в Неапол, като в единия случай пострада медицински чиновник.
" Ние сме във война. Много сме обезпокоени. Средно, по едно нахлуване има на всеки два дни ", споделя Франческо Марино, секретар на Федерацията на италианските лекари и общопрактикуващи медици.
Марино прикани да има нови закони, които да признаят медицинските служащи за държавни чиновници. Това би довело до автоматизирано следствие на всяко посягане против тях. В момента, в случай че желаят да се оплачат, медицинските служащи би трябвало за своя сметка да наемат юрист и да заведат дело.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР