Свързаната с фирма Интерпред Еврологистик, която в периода 2012-2021 г.

...
Свързаната с фирма Интерпред Еврологистик, която в периода 2012-2021 г.
Коментари Харесай

Частната фирма, работила 10 години на Капитан Андреево, участва в поръчката за държавна лаборатория

Свързаната с компания " Интерпред Еврологистик ", която в интервала 2012-2021 година прави фитосанитарния надзор на граничния пункт " Капитан Андреево ", е за присъединяване в публичната поръчка за съоръжение на държавна лаборатория на пункта, заяви Би Ти Ви.

Фирмата апелира и двете публични поръчки за държавна лаборатория на границата, като, само че след на Върховния административен съд, което анулира прекъсването на поръчката, е подала документи за присъединяване дружно с още три компании.

След контролът на границата от края на 2021 година бе поверен на " Евролаб 2011 ". Собственикът на новата компания Васил Димитров обаче е обвързван със остарялата, защото е бил чиновник в " Интерпред Еврологистик ".

Поръчката за държавна лаборатория в началото беше спряна с определение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Тя беше открита на 18 януари с решение на шефа на Централната лаборатория за химични запитвания и надзор.

Начинанието за създаване на лаборатория бе на държавното управление на Кирил Петков, а по-късно бе продължено от служебните кабинети.

От май 2022 година страната пое фитосанитарния надзор от " Евролаб 2011 " на стоките от тежкотоварните транспортни средства, преминаващи през пункта. След като пое процеса по проучване на пробите, БАБХ стартира да ги изпраща до централната лаборатория в София, което в началото докара до закъснение и митинги на превозвачи. Впоследствие потенциалът на изследваните проби беше повишен до близо 50 на ден, откакто беше открит филиал на централната лаборатория.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР