Свързахме се с всички областни управители и взехме превантивни мерки

...
Свързахме се с всички областни управители и взехме превантивни мерки
Коментари Харесай

Вътрешният министър с първи думи след заседанието на щаба, свикан по заръка на Борисов

Свързахме се с всички регионални шефове и взехме превантивни ограничения поради предстоящите дъждове. Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев след провелия се Национален действен щаб поради градушките, съобщи „ Фокус “.

Той изрази вяра този път да няма изненади. Министър Радев изясни, че линията на дъжда обгръща Видин, Монтана, Враца и Плевен. „ Вече вали там, тук-там по-засилено. Проверили сме всички системи, язовири, министрите рапортуваха. Държим връзка, всички са на телефоните “, разяснява той. Министър Радев съобщи, че са се свързали и с Агенцията за битка с градушките.

Той акцентира, че от организацията имат подготвеност и са пуснали няколко ракети. „ Опитваме се да не се случи, това което се е случвало преди “, сподели Радев. Той обърна внимание, че самодейността за Националния действен щаб по-рано е била на премиера Бойко Борисов. Министър Радев разясни, че няма заплаха от повдигане на равнищата на реките в резултат на дъждовете. По думите му те са приблизително източени поради поливането.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР