Свършиха ли животинските вируси? Този въпрос ми изскача мигом в

...
Свършиха ли животинските вируси? Този въпрос ми изскача мигом в
Коментари Харесай

Пет предложения за живот по време на вирусния Апокалипсис

Свършиха ли животинските вируси? Този въпрос ми изскача завчас в съзнанието, когато си спомня през какво мина България в последните години. То не беше свинска чума, птичи грип, луда крава, бяс по кучетата... Скоро чакам да се пръкнат и психопати плъхове, изскочащи непосредствено от канализацията и превръщащи се мутанти, кълцащи с дребните си остри резци де що видят живо наред.
Но дайте малко време, дано първо да отмине тематиката за черешката на тортата, перлата в короната на вирусите - коронавирусът при индивида. Сякаш светът се намира в призрачно време, в последните си дни, в самия си край. Колко оптимистично, нали? Е, замисляли ли сте се какво бихте създали, в случай че знаете, че може да умрете всеки миг (ама може и да не)?
Ето ви 5 оферти като за последно.
Пътувайте. Похарчете всичките си спестявания за последно околосветско странствуване. То така и така, към този момент всички са инфектирани... Пък, в случай че оживеете, ще ви останат хубави мемоари.
Запасете се. Заредете си хладилника до дупка. Обиколете всички огромни магазини, където има сборище на доста хора. Защото щом там се е струпало множеството, значи е най-евтино (това е остаряла българска поговорка). Вземете си меса, плодове, зеленчуци, самун, сладки и соленки, консерви, мезета и не забравяйте българската домашна ракия, която съгласно някои убива ковид. Пък, в случай че оживеете, най-малко ще имате храна за години напред.
Издължете се. Платете си налозите и санкциите, изтеглете 2-3 заема и си направете застраховка " Живот ". Да ви е чиста съвестта, за всеки случай. Пък, в случай че оживеете, това ще е плюс за вас, че откакто отмине болестта ще се видите с кеш пари. А и нали не желаете на " Ония свят " да ви преследват инспектори и катаджии?
Изолирайте се. Залостете се у дома. След като към този момент сте пътували и сте се върнали, накупили сте всичко належащо, време е да зачакате. Вземете си колкото може повече болничен, по-късно - целия заплатен годишен отпуск, след това всичката неплатена отпуска, на която имате право. И в случай че въпреки всичко оживеете и се наложи в миналото да отидете на работа, по-добре си подайте молбата за овакантяване, тъй като надали към този момент ще имат потребност от вас в същата компания.
Защитете се.  Купете си маска (по избор - кукерска, маската на Зоро, маската на Маската, домино, а може и медицинска) и не я сваляйте за нищо на света! Дори с нея правете секс всеки ден и всяка нощ. Наваксвайте, че на следващия ден може да ви няма. Макар че, в случай че сте претърпели всичко до тук, очевидно няма да се болестите. Вече сте построили една доба и здрава имунна система. Ура! Честито! Браво! Ще живеете!
Във времена на рецесия, въпреки и изкуствено основана, не е доста ясно кое е по-добре - да живеем, или не, в България. Скоро и типично по български незабавно внезапно ще нарастнат всички артикули в комерсиалната мрежа. Не единствено маските. Други пък ще изчезнат, тъй като всеобщата неуравновесеност ще накара хората да се презапасяват. От това ще завоюват единствено алчните, ненаситните, безочливите. Но във времена на безотговорност не можем да желаяме от страната да се намеси. Не е ли редно в миг на рецесия да бъде подложен таван върху цените на всяка една обособена стока. Защото тези, които си мислят, че ще живеят постоянно и необезпокоявани се възползват от човешката нелепост и опция за лесна операция, към този момент започнаха да злоупотребяват. Сега бизнесът ще скочи и ще каже, че това решение не е демократично. Да - не е! Но е морално и човешко, а от време на време - и животоспасяващо!
 
Автор: Моника Георгиева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР