Свършено е със следвоенния ред. Европа трябва да се обедини,

...
Свършено е със следвоенния ред. Европа трябва да се обедини,
Коментари Харесай

Свършено е със следвоенния ред, обяви Меркел и постави САЩ до Русия и Китай

Свършено е със следвоенния ред . Европа би трябвало да се сплоти, прикани немският канцлер Ангела Меркел в изявление за всекидневника " Зюддойче цайтунг " и сложи Съединени американски щати до Русия и Китай.

Меркел прикани Европа да се сплоти и да се изправи против Съединени американски щати, Русия и Китай.

На фона на продължаващите пререкания с Вашингтон в областта на търговията и нуклеарната договорка с Иран, един от най-влиятелните политици на Стария континент акцентира, че " остарялата сигурност на следвоенния ред повече не се ползва " и означи, че " Европа би трябвало да се препозиционира в един изменящ се свят ".

Тя признава, че Европа наподобява слаба след изтеглянето на Съединени американски щати от съглашението с Иран и разясни, че еврото среща проблеми при опълчването си със глобите на Вашингтон, тъй като не е водеща валута в света. Канцлерът на Германия обаче похвали обстоятелството, че Европа не е разграничена по проблема с Техеран за разлика от Иракската война.

Меркел изясни, че Германия, Франция и Англия имат друг метод от Съединени американски щати и призна, че споделят общи ползи с Русия и Китай.

По отношение на Китай, Русия и Съединени американски щати, Ангела Меркел сложи Европа в съпротива с тях и означи, че те " принуждават " европейците да обединят позициите си.

Според нея политическата власт на Европейски Съюз към момента не съответствува с икономическите благоприятни условия на Общността . Тя счита, че европейците се движат в тази посока последователно.

" Трябва да имаме реалистична оценка за опциите ни и би трябвало да ги укрепим за бъдещето. Що се отнася до военното съдействие, ние реализираме добър прогрес ", добави тя.

Меркел разгласи, че няма да заема върховен пост в Европейски Съюз след приключването на четвъртия и финален мандат през 2021 година

Няма да заемам политически пост, даже и в Европа, стана ясно от думите й по време на конференция с холандския министър председател Марк Рюте в Берлин.

Тя провокира нова вълна от спекулации, откакто приказва пред вестника за " отговорността " си за бъдещето на Европа.

Много хора се безпокоят за Европа, в това число и аз. Това ми дава даже още по-голямо възприятие на отговорност да се погрижа за ориста на Европа дружно с другите, означи тя пред " Зюддойче цайтунг ". Тя разясни, че ще продължи да се бори за добра и просперираща Европа.
 14-те дами, които могат да оглавят Европейски Съюз
14-те дами, които могат да оглавят Европейски Съюз

В момента единствено една жена заема топ пост в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР