Свалят цените по морето с 30 % през септември. Очакванията

...
Свалят цените по морето с 30 % през септември. Очакванията
Коментари Харесай

Колко ще ни струва морето в края на сезона?

Свалят цените по морето с 30 % през септември . Очакванията са през почивните дни към формалните празници през идващия месец хиляди българи да тръгнат на път.

Офертите за на ниска цена море в края на сезона тази година започнаха още от 20 август. Без да чакат септември, множеството хотелиери в „ Слънчев бряг ” постепенно свалят цените.
След слабото начало на сезон, в този момент в борбата за всеки клиент хотелиерите засипват туристите с всевъзможни атрактивни оферти.

„ При хотелите със спа център се дава безвъзмезден масаж или гратис потребление на спа центъра. Наблюдава се промоцията 5=7 – плащаш 5 и почиваш 7 ”, съобщи Константин Занков,  от Института за разбори и оценки в туризма пред.

Най-сериозни понижения се чакат в хотелите, които съумяха да запазят цените си през август. След първата седмица на месеца близо 30 % от хотелиерите по морето пуснаха промоции с отстъпки от 30 до 50 на 100 , с цел да спасят сезона. Сега при тях пониженията ще са минимални.-->

„ До 15 септември имаме 30 % понижение на цените по отношение на август, а по-късно 50-60 % по отношение на дейни сезон. През септември междинната претовареност на хотелите ще е сред 38 и 40 % ”, съобщи Занков.

„ Голяма част от хотелите ще затворят още към 20 септември, само че има и такива, които ще удължат сезона до 30 септември и даже началото на октомври – огромни вериги, които работят най-вече с непознати туристи ”, сподели още Антония Чомполова, представител на туристическа организация.

Последните чартъри към морските ни курорти са на 8 октомври. Бърза инспекция в интернет търсачките за почивки демонстрира свободни места в съвсем всички хотели на 2-ра и 3-та линия в огромните комплекси. Повече резервации през септември има към първия дълъг уикенд след дейния сезон – към Деня на Съединението.

Така на първа линия до плажа в огромните комплекси по морето през септември ще може да се нощува против 140-180 лева В апарт комплексите в курорта, както и в фамилните хотели в Поморие, към този момент има предложения и за 20 лева за човек, а квартирите на юг ще наемаме даже за 6-7 лева за нощ. Оферти за отмора в хотел в Созопол намираме против 70 лева, а в по-луксозните комплекси – към 200 лева В доста от хотелите, според от престоя, се изготвят и самостоятелни предложения за туристите.

Отстъпки в цените на пакетите готвят и хотелиерите при съседите. Но от по-късно, защото там интензивният сезон продължава и след септември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР