Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не

...
Свалянето на служебно правителство не е невъзможно, въпреки че не
Коментари Харесай

Пламен Киров: Не е невъзможно свалянето на служебното правителство

Свалянето на служебно държавно управление не е невероятно, макар че не би трябвало да се случва. Това разяснява преподавателят по Конституционно право и някогашен парламентарен арбитър Пламен Киров. По думите му има разнообразни хипотези, които могат да осъществят сходно нещо, само че след време то ще бъде анулирано от конституционния съд.
Прочетете още
" Всичко е допустимо в България. Веднага ви давам хипотезата, която може да се осъществя след вчерашните баталии в националното заседание. Парламентарната група на ПП-ДБ прави едно тематично болшинство с опозицията, сменят росен желязков. Новият ръководител който ще излъчи националното заседание включва в дневния ред процедура за гласоподаване на избор на съмнение и гласоподават избор на съмнение. Пък по-късно опозицията в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи да жалят в конституционния съд ", изясни конституционалистът.

По думите му, вотът ще има правна стойност само че краткотрайна. Ще промени обаче обстановката.

" Този кабинет, на който ще му бъде гласуван избор на съмнение, ще продължи да си работи, само че президентът няма да е задължен да назначи на мястото на препоръчаните за промяна министри - нови ", изясни Киров пред Българска национална телевизия.

Според конституционалиста е ясно, че сходен избор не би издържал инспекцията на Конституционния съд, само че това няма да стане бързо.

" Ще има правна стойност до изговаряне на Конституционния съд. А Конституционният съд не работи доста бързо, общо взето Светият синод работи по-бързо от нашия Конституционен съд, тъй че сходно решение ще създаде правно деяние, само че след това решението ще бъде оповестено за противоконституционно ", изясни още проф. Киров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР