Свалянето на предаването на журналистката Люба Кулезич от ефира на

...
Свалянето на предаването на журналистката Люба Кулезич от ефира на
Коментари Харесай

Социалните мрежи в защита на Кулезич: Това е цензура

Свалянето на предаването на журналистката Люба Кулезич от ефира на телевизия Би Ай Ти, за което OFFNews пръв заяви, провокира лавина от мнения в обществените мрежи.

В нейна отбрана се оповестиха хора с диаметрално противоположни политически възгледи като прозападния ни някогашен дипломат в Москва Илиан Василев и левият публицист Петър Волгин.

От самодейността " Правосъдие за всеки " оповестиха, че освобождението на Кулезич е обяснението за какво в България е на последните места по независимост на словото.

Според някогашния ни дипломат в Москва Илиан Василев претекстът за прекъсването на предаването била, че рекламодателите не давали реклами на Би Ай Ти, защото Кулезич била прекомерно последна.

Ето някои отзиви по тематиката:

Илиан Василев, анализатор, някогашен дипломат: 

Мислех, че БиАйТи схващат нещо от бизнес. Историята с уволнението на Люба е тривиална до болежка.

Изпълнителната директорка Симона Ангелова, станала известна около близостта си с Краси Гергов и напускането по недоброволен метод на предходна телевизия, е създател на уволнението. Причина - рекламодателите не давали реклама поради крайната Кулезич. Това е неин прочит, само че Ви дава визия по какъв начин се управляват малките екрани - през рекламите и механизмите които Гергов съобщи или продаде на Пеевски. Забележете не сами рекламодатели дефинират, а медиаторите - къщите които пакетират и продават реклама и които лъжат рекламодателите с тотално случайни рейтинги.

От там нататък нещата са тривиални. Глупави хора - с този скандал, каквото и да вършат към този момент са на екзита. Да правиш артикул от вида " на всекиго по нещо " влизаш в конкуренция с огромните, които ще те изядат. Имаше място на гражданска телевизия, само че там няма място заряд със силикон и така нататък Те си имат задоволително място по главните канали. Това което задържа хората пред Би Ай Ти са гражданските излъчвания, - Хайд Парк, Честно Казано и Диков влиза. За да се харесат на " рекламодателите " те бягат от аудиторията си.

Същата орис я чака ТВ Европа - само ще се конкурира с Канал 3. Едни и същи хора канят по всички малките екрани. Люба и малко други излъчвания правеха изключение.

Диков при положение просто солидарно мълчи и предава.

Вероятно ще се опитат да предложат номера на Нова ТВ по отношение на Ана Цолова - ще предложат на Люба, откакто оценят вредите на дейностите на вундер директорката и с цел да ги лимитират - да направи друго предаване. Хем вълкът утолен - рекламите получени, хем Кулезич на екран - по някое време.

Не схващат, че всичко е въпрос на доверие. И като се счупи калъпа - мъчно се лее.

Инициатива " Правосъдие за всеки ":

Кой и за какво уволнява публицисти, които отстояват истината в частна медия? И кой би заменил такива публицисти, които се броят на пръстите на едната ръка към този момент? България продължавада отстоява " гордо и самоуверено " последното си място в класацията на " Прозрачност без граници " за независимост на словото и медиите. Но ние плащаме сметката, както постоянно и тя става все по- непостижима. Застрашена ли е демокрацията? 

Дипломатът Стефан Тафров:

Кулезич свалена от ефир, тъй като канела доста протестъри

Петър Волгин, радиожурналист:

Свалянето на публицисти и излъчвания от ефир е жестоко посягане върху свободата на словото. Казвам го във връзка станалото с Люба Кулезич. Няма никакво значение дали харесваме или не позициите на съответния водещ. На позиции, които не споделяме, би трябвало да се противопоставяме, като развиваме своите тези, а не със сваления на излъчвания.

Евгений Дайнов, политолог:
``
Уволнението на Кулезич от БиТ е тъпа постъпка, само че не чувствам миризмата на Корпулентния. Вчера по обяд в БиТ аз персонално несметно попържах тримата дебелаци, до момента в който водещата освен, че не замръзваше (както вършат в бТВ), само че си ме подкокоросваше. Върнете Кулезич, не се излагайте.

Полина Паунова , публицист в Би Ай Ти:

Понеже съм последният човек, който ще мълчи, още повече в случай че някой се пробва да му ограничи свободата на словото (защото аз това работя, и с цел да си пазя тая независимост си заплащам цената - с работа на 4 места).
По проблема с Люба Кулезич. Разбрах, че договорът й е преустановен нощес. Разбрах това път към у дома от Асен Агов, който видях до НДК и той ме попита какво става.
Не знаех какво става. И не преставам да не знам. На сбирки на телевизия BiT не съм била, тъй като съм външен създател в малкия екран.

Знам единствено едно - до този миг никой и в никакъв случай не се е месил в наличието, което със Silvia Velikova вършим. Което значи следното:

1) Никой не ми е намеквал даже " това не можеш да го кажеш " или " това не можеш да питаш ".

2) Никой не е желал авансово седмичния ми коментар, в който ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Делян Пеевски са чести участници.

3) Никой не ми е казвал постфактум " не биваше да приказваш такива неща ".

В момента, в който се случи такова нещо, на място, на което работя, аз няма да бъда създател, където и да е било. Все отново съм предходна школата " Пеевски ", в която се преправяха подигравка във вестника, тъй като маргаритките приличали на гербери... И съм си дала обещание пред себе си, че сходни проститии няма да разреша да ми се случват, щото както споделя Рачко Пръдлето " Човек за едното красно име живее ".

Колкото до Люба Кулезич - не преставам да не мога да си изясня случая. Просто, тъй като също като вас, не съм участвала на никакви срещи в малкия екран. Надявам се тя да го стори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР