Свалихме короната от главата на краля, но коронавирусът продължава да

...
Свалихме короната от главата на краля, но коронавирусът продължава да
Коментари Харесай

Експерт: В даден етап мерките трябва да се преосмислят

 Свалихме короната от главата на краля, само че коронавирусът продължава да е измежду нас и продължаваме да работим за справяне с разпространяването му. Ние публично спряхме работа, само че продължаваме работа в сведен състав. Нов формат сме. Ще забележим кой ще остане. Това съобщи проф. доктор Коста Костов, който оглавяваше Медицинския експертен съвет (МЕС) към Министерския съвет в предаването " Още от деня “ по Българска национална телевизия.

" Ако работим като професионална неофициална група, ще имаме по-голям резултат. Искаме да продължим работа като специалисти “, добави той. Проф. Коста Костов разяснява и направения отчет от 400 страници, единствено за седмица.

" Създадохме един интерактивен артикул, който е предопределен единствено за сътрудници. Днес към този момент в шестата си редакция той съставлява всичко това, което сме синтезирали от цялата международна здравна общественост. Извличаме информация от целия свят за доста пай стадий от време, с цел да изучим заболяването. Знаем задоволително за следствията и прекомерно малко за лечението. Наблюдават се доста прилики в протичането като при тежкия грип. Проблемът е, че заразяването се случва на повече хора за малко време. Той не нападна единствено белия дроб, а води до възпаления в целия организъм. Много дребен % стигат до апаратна вентилация “, изясни проф. Костов.

" Мнението на Медицинския съвет бе, че поддържаме ограниченията на обществена изолираност, само че в даден стадий те би трябвало да се премислят, тъй като психологическият резултат върху нацията ще е доста тежък. Извеждането на лечебни схеми е много муден. В момента проучваме опита на наши сътрудници от целия свят. Нямаме време да изследваме позитивния резултат на прилаганите лекарства “, призна специалистът.

" Ние носим китайски ген. Кой знае какъв брой прилепи сме яли преди десетилетия “, пошегува се той. " Предстои Великден, дано изгоним животното от себе си. Любовта е нашата отлика от тях. Пътят от пещерата до катедралата е дълъг, да не допуснем да го скъсим в противоположната посока “, прикани той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР