Свалете обувките си. Извадете ключовете си от джоба. Стъпете на

...
Свалете обувките си. Извадете ключовете си от джоба. Стъпете на
Коментари Харесай

Колко тежите? Национален превозвач ще измерва пътниците преди полет

Свалете обувките си. Извадете ключовете си от джоба. Стъпете на кантара.

Няма неточност: Службата за гражданска авиация на Нова Зеландия вкара условие към националната самолетна компания да претегля пасажерите, заминаващи с интернационалните полети от интернационалното летище в Окланд до 2 юли 2023 година

Програмата, която Air New Zealand назовава проучване на тежестта на пасажерите, е метод да се съберат данни за натоварването и разпределението на тежестта на самолетите, оповестиха от самолетната компания, представени от CNN.

" Претегляме всичко, което се качва на самолета - от товара до храната на борда и багажа в багажното поделение, съобщи Аластър Джеймс, експерт по възстановяване на контрола на натоварването в самолетната компания.

" За клиентите, екипажа и ръчния багаж използваме междинни тегла, които получаваме от това изследване. "

Все отново тежестта е нещо персонално, което не всеки желае да разкрие. За да отбрани персоналния живот на пасажерите, самолетната компания споделя, че е направила данните анонимни.

Хората ще би трябвало да се мерят на цифрова везна, когато се записват за полета. След това информацията за тежестта им ще бъде изпратена в изследването, само че няма да може да се види на екрана на обслужващия чиновник, добавя CNN. Багажът им ще бъде поставян на идентична везна за настрана претегляне.

" Знаем, че стъпването на кантара може да е смущаващо за някои хора. Искаме да успокоим нашите клиенти, че на никое място няма да има забележими екрани. Никой не може да види тежестта ви, даже ние ", добави Джеймс.

Това не е първият случай, в който Air New Zealand желае да мери пасажерите преди да се качат на борда. Пътници от вътрешните полети участваха в изследване през 2021 година, само че за интернационалните то беше отсрочено поради пандемията.

Сигурни участници в изследването в този момент ще са пасажерите от директния полет от Окланд до летище JFK в Ню Йорк. 17-часовият маршрут беше пуснат предходната есен като крайъгълен камък в новата тактика на Air New Zealand след пандемията.

Това е и един от най-дългите полети в света, добавя CNN.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР