Сваленият американски дрон е излетял от ОАЕ. Това написа в

...
Сваленият американски дрон е излетял от ОАЕ. Това написа в
Коментари Харесай

Сваленият американски дрон е излетял от ОАЕ

Сваленият американски дрон е изхвърчал от ОАЕ. Това написа в " Туитър " иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф.

" В 00:14 часа американският безпилотен аероплан излетя от ОАЕ в незабележим режим и наруши иранското въздушно пространство. Той беше прихванат към 04:05 на координатите (25 ° 59`43 " N 57 ° 02`25 " E) покрай Кух-е -Мобарак.

Ние извадихме елементи от сваления американски боен безпилотен аероплан от нашите териториални води ", написа в " Туитър " Мохамад Джавад Зариф.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Иран е направил " доста огромна неточност ", като е свалил дрона, за който Техеран твърди, че е бил на шпионска задача. Това е случай, който разпалва страховете от по-широк боен спор в Близкия изток.

Иран ще сезира Организация на обединените нации, с цел да покаже, че американският дрон не е свален в неутрални интернационалните води. Техеран ще потвърди, че е защитавал своя неутралитет.

Припомняме, че Корпусът на ислямската революционна армия разгласи, че американският безпилотен уред Global Hawk е бил свален в небето над провинция Хормозган в Южен Иран, откакто е влезнал в въздушното пространство на страната.

От своя страна представителят на Централното командване на американските въоръжени сили Бил Урбан сподели, че иранската противовъздушна ракетна система е свалила американския дрон в интернационалното въздушно пространство над Ормузкия проток, като дейностите му не са били провокация, а е изпълнявал патрулна задача.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР