Св. Синод на Българската православна църква реагира с благодарност и

...
Св. Синод на Българската православна църква реагира с благодарност и
Коментари Харесай

Светият Синод: Слава на Бога, че Конституционният съд спря Истанбулската конвенция

Св. Синод на Българската православна черква реагира с " признателност и наслада " на решението на Конституционния съд за оповестяването на Истанбулската спогодба за противоречаща на главния закон на страната.
 Психиатър: В Истанбулската спогодба не излиза наяве кой е жена  Подписът на правосъдния министър под Истанбулската спогодба следва да бъде отдръпнат, счита Каракачанов  НПО-та: Решението на Конституционен съд за Истанбулската спогодба е най-лошото в цялата му история  Вътрешна македонска революционна организация за прекъсването на Истанбулската спогодба от Конституционен съд: Победихме!
Българската патриаршия чака " да се насочи в храмовете и манастирите на БПЦ-БП в рамките на България и отвън нея в дните на Богородичния пост благодарствена молитва към Всемилостивия Бог ".

Публикуваме без редакторска интервенция цялостния текст на обръщението на Св. Синод на Българската православна черква – Българска патриаршия:

" Слава на Бога за всичките му благодеяния към българския народ!

Благодарение на великия Божи промисъл посредством мъдростта и съвестта на болшинството конституционни съдии, беше взето заслужено и конституционносъобразно решение за отменяне на добилата известност така наречен Истанбулска спогодба. Светият Синод на БПЦ-БП изрази своята безапелационна позиция срещу нейното приемане като противоречаща на православното обучение за сътворението на мъжа и дамата като Божий облик и сходство и като биологични същества, както и против въвеждането на понятия, несъвместими с българския публичен и юридически ред.

Св. Синод със свое решение прикани да се насочва усърдна молитва към Пресвета Богородица в храмовете и манастирите в диоцеза на БПЦ- БП срещу приемането на този интернационален контракт от Народното събрание.

Съдът е дело Божие, само че до справедливото решение се стигна посредством напъните, вдъхновението, съвестта и мъдростта на доста хора – духовници, учени, общественици, публицисти, адвокати, представители на държавни институции, на политици, на болшинството от благочестивия български народ. Всички те, водени от нравствените устои на обществото, устрема за запазване на държавността и отбрана на бъдещето на България – нашите деца, се сплотиха и отстояваха несъгласието си с въвеждането посредством интернационален контракт на понятия и идеология, несъвместими с обичайния християнски морал на българския народ. Изпълниха се думите на Сърцеведеца - Господ Иисус Христос, „ дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз измежду тях “ (Мат. 18: 20)!

Когато просим от Бога помощ, следва и да му благодарим, с цел да не бъдем като тези 10 прокажени, които просиха от Него благосклонност и изцерение, само че единствено един от тях се върна и благодари (Лук. 17:12 – 19).

Затова и ние посрещаме с признателност и наслада Решението на Конституционния съд на Република България за оповестяването като противоречаща на Конституцията по този начин наречената Истанбулска Конвенция и благославяме да се насочи в храмовете и манастирите на БПЦ-БП в рамките на България и отвън нея в дните на Богородичния пост, благодарствена молитва към Всемилостивия Бог след прочитането на молебения канон към Св. Богородица за благоденствието на българския народ. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР