Св. Синод на Българската православна църква предприе действия против приемането

...
Св. Синод на Българската православна църква предприе действия против приемането
Коментари Харесай

Извънредно важен апел от Светия Синод до целия Православен български народ да се надигне срещу Истанбулската конвенция!

Св. Синод на Българската православна черква предприе дейности срещу приемането на Истанбулската спогодба. Извънредно и ежедневно във всички храмове и манастири в диоцеза на БПЦ ще се отслужва молебен канон към Света Богородица. Ето какво тъкмо написа на уеб страницата на родната патриаршия (текстът е оповестен без редакторска намеса):

" Като помним думите на Господа „ …без Мене не можете да вършите нищо” (Йоан.15:5) в тези дни на тежки духовни тествания на вярата и съвестта на Православния български народ, Св. Синод на БПЦ – БП приканва Православния български народ с усърдна молитва да изпроси Божията помощ да не бъде призната Истанбулската спогодба, която, съгласно нас, би довела до „ духовна смърт” на народа и единомислещо Р Е Ш И :
Извънредно, ежедневно във всички храмове и манастири в диоцеза на Българската православна черква – Българска Патриаршия да се отслужва молебният канон към Св. Богородица.

Обръщението на Св. Синод, по отношение на утвърждението на Истанбулската спогодба, да се прочете след светата Литургия от църковния амвон на 28 януари т.г. – Неделя на митаря и фарисея. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР