Св. пророк Михей произлизал от племето Юдово и живял във

...
Св. пророк Михей произлизал от племето Юдово и живял във
Коментари Харесай

Св. прор. Михей

Св. оракул Михей произлизал от племето Юдово и живял във времето на оракул Исаия (VIII-VII в. пр.Хр.). Подобно на Исаия и той призовал развратилия се народ към смирение и му напомнял безбройните Божии благодеяния. " Народе Мой, какво аз Ти сторих и с какво те отегчих? " - викал пророкът от името на Господа. Св. страдалец Иполит Св. страдалец Иполит След мъченическата гибел на свети архидякон Лаврентий (виж житието му в десетия ден на месец август, бел.ред,), блаженият Иполит, воена...

Прочети повече " Аз те изведох от Египетската земя и от вкъщи на робството те освободих... Възвестено ти бе в какво се състои положителното и какво желае от тебе Господ: да изпълняваш закона и да обичаш добродетелта и смирено да вървиш с твоя Бог " (Мих. 6:3-7,8). След като показва бедствията, на които ще бъдат подложени всички, които са не запомнили Господа, св. оракул Михей предсказва времената на доброта и мир, когато ще се яви Спасителят: " От Сион ще излезе закон и слово Господне - от Йерусалим " (Мих. 4:2).

Той указва и мястото, гдето ще се роди Спасителят: Св. Мирон Чудотворец Св. Мирон Чудотворец Свети Мирон се родил на остров Крит, тук получил и възпитанието си. Той се оженил още прекомерно млад. Неговото основно занимание било земедел... Прочети повече " И ти, Витлееме Ефратов, дребен ли си сред хилядите Юдини? От тебе ще ми излезе Оня, Който би трябвало да бъде Владика в Израиля и Чийто генезис е от много време, от безконечни дни " (Мих. 5:2).

© Жития на светиите. Синодално издателство, София, 1991 година, под редакцията на Партений, свещеник Левкийски и архимандрит доктор Атанасий (Бончев).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР