Св. пророк Малахия написал последната пророческа книга на Стария Завет

...
Св. пророк Малахия написал последната пророческа книга на Стария Завет
Коментари Харесай

Св. пророк Малахия

Св. оракул Малахия написал последната пророческа книга на Стария Завет и е един от така наречените " 12 дребни пророци ", и по тази причина юдейското поверие го назовава " щемпел на пророците ".

Той пророчествувал на Юдея след завръщането на евреите от Вавилонския плен и в последните години от ръководството на Неемия, сред годините 416 и 400 преди Христа.

През това време се породили огромни вълнения измежду евреите и техните свещеници, които дребната брошура на Малахия (само 4 глави) изобличава. Предмет на строгите нападки е упадъкът на нравите измежду целия израилски народ по това време, когато още не бил одобрен новия ред на Неемия и богослуженията в Йерусалимския храм.

Освен изобличенията книгата на Малахия съдържа знамение за изпращането на Господния Предтеча със задача да приготви пътя на Идващия и за идването на Месия – Христос, Когото пророкът назовава " Слънце на правдата ".

Книгата на оракул Малахия в действителност съставлява привършване на старозаветните пророчества ( " щемпел на пророците " ) и започване на благодатвата история на тяхното осъществяване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР