Suzuki и Mitsubishi са поредните два производителя, които заявяват решението

...
Suzuki и Mitsubishi са поредните два производителя, които заявяват решението
Коментари Харесай

Suzuki и Mitsubishi изоставят дизела в Европа

Suzuki и Mitsubishi са следващите два производителя, които декларират решението си да се откажат от дизеловите си модели в Европа. Така японските производители ще се причислят към Nissan и Toyota (Lexus), които също изоставят дизеловата технология. Към момента на първо време в този развой са Toyota и Lexus, а другите три марки към момента не са показали краен период, само че желанията им са ясни. Все по-строгите стандарти в Европа и невижданият негативен избор от страна на клиентите в Европа вършат дизела все по-непопулярен. Това значи, че Mazda, Honda, Subaru и Infiniti (също ще последва образеца на компанията-майка Nissan в близко бъдеще) останат японските марки, които ще продължат да оферират дизели в Европа.

Suzuki към този момент се отхвърли от някои дизелови модели, само че това ще продължи в цялата гама. Решението няма да засегне Индия, където дизелите съставляват 30% от продажбите на марката. В Европа този % е едвам 10 от продадените през предходната година 281 000 автомобила.

В същото време Mitsubishi спря продажбата на дизелови модели освен във Англия, само че и в Германия, където анти-дизел настроенията също са доста мощно изразени. През предходната година търсенето в страната на дизелови коли е спаднало с цели 31,1%. През 2017 година дизелите са съставлявали под 30% от продажбите на Mitsubishi на континента.

Porsche е друга марка, която неотдавна разгласи, че се отхвърля от дизеловата технология. На противоположния полюс е BMW, който изобщо не счита да изостави дизела. Нещо повече, BMW е толкоз убеден в своята технология, че неотдавна член на борда на шефовете разказа баварските дизели като „ малко или повече най-хубавите дизели “, продавани сега.

10 от най-важните обстоятелства за новото BMW X7

Глобите за Volkswagen след „ Дизелгейт” доближиха $33 млрд.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР