Суверенният фонд на Саудитска Арабия може да придобие Lucid Motors

...
Суверенният фонд на Саудитска Арабия може да придобие Lucid Motors
Коментари Харесай

Саудитска Арабия обмисля да купи конкурент на Tesla

Суверенният фонд на Саудитска Арабия може да придобие Lucid Motors - съперник на Tesla, написа Reuters, цитирайки свои източници. Преди няколко дни основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск заяви, че точно същият фонд е подготвен да обезпечи нужното за свалянето на компанията от борсата финансиране.

Разговорите сред частната Lucid и фонда акцентират апетита на последния да влага в производители на електрически коли, с цел да диверсифицира портфолиото си.

Сделка за Lucid би била по-възможна за лимитираните запаси на фонда. Той има $250 милиарда активи, само че към този момент направи обилни обещания на други софтуерни компании и вложения, в това число съглашение на стойност $45 милиарда да влага в софтуерния фонд, воден от японската SoftBank Group Corp.

 Саудитска Арабия е подготвена да купи Tesla
Саудитска Арабия е подготвена да купи Tesla

Милиардерът Илън Мъск даде уточнения

Идеята е суверенният фонд да влага $1 милиард в Lucid. Първото влагане обаче ще е за $500 милиона, а последващите ще дойдат на два стадия при постигане на избрани цели от Lucid.

Американската Lucid Motors бе учредена през 2007 година от Бернард Це, някогашен вицепрезидент и член на борда в Tesla, и Сам Уенг - управител в Oracle Corp. Компанията към момента не продава коли.

През 2016 година тя показа първообраз на първокласния си модел с цена $100 000, а вярата е, че производството ще стартира в края на 2018 година

 Живот след петрола: Саудитска Арабия залага на технологиите
Живот след петрола: Саудитска Арабия залага на технологиите

Уверените стъпки на Рияд към стопанска система, по-независима от " черното злато "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР