Суверенитет, законност, външна политика- това посочи като свои жалони президентът

...
Суверенитет, законност, външна политика- това посочи като свои жалони президентът
Коментари Харесай

Държавният глава отчита своите 235 дни на ”Дондуков” 2

Суверенитет, правда, външна политика- това уточни като свои жалони президентът Румен Радев в изявление за Нова телевизия. Най-добре е, когато всеки президент надгражда. Това е смисълът на президентската институция, сподели още той. Едни положителни избори, налагане кохезионната политика с Римския документ, налагане на една дейна и лоялна европейска поликата, сезиране Конституционен съд за СЕТА, първи стъпки за превъзмогване връзките с Русия, реабилитация на историята и доста значимо - решителни дейности за отбрана суверенитета на България - уточни областите на своите първи крачки президентът Радев.

Интервюто продължи с коментарза престъпността и отвличанията: " Битовата престъпност е камшик. Не виждаме действителни резултати и това тревожи хората. Опитът демонстрира, че би трябвало време ", уточни Радев.

За мащабите на корупцията в България можем да съдим по трагичния срив на непознатите вложения в страната, безапелационен е президентът.

На КСНС ще чакам доближаване на позициите и на ръководещи и съпротива. Трябва да се подхващат всеобхватни ограничения. Искам да слага тази тематика за спор. Не би трябвало да вършим нещо, единствено с цел да се покажем пред Европа. Трябва да се оправим един път и вечно с този нечовечен проблем. Трябва да си ясни инструментите, посредством които ще се борим с корупцията. Досега няма нито един наказан по висшите етажи на властта. Трябва подробен разбор на тази тематика. ГЕРБ залагат на предварителната защита, а Българска социалистическа партия на следствието. Казал съм моето мнение по тази тематика и не желая да се дублирам. Трябва да имаме ефикасни присъди. Трябва да излезем над сухия текст и да си представим по какъв начин ще работи антикорулционния закон. Антикорупционният орган постоянно би трябвало да бъде на място, да събира информация и да работи безкомпромисно ", безапелационен беше Радев.
.
Според него би трябвало да си зададем няколко значими въпроса, за какво вършим антикорупционния закон: 1. С каква цел вършим Антикорупционния закон?; 2. Какъв резултат чакаме от него?; 3. С какъв инструментариум ще реализираме това?

Президентът разяснява и импортирания документ в Народното събрание, където написа, че източник на национална опасност за България е Русия: " Никъде не написа, че Русия заплашва България. Пише, че съветските дейности заплашват националната цел за единна, свободна и мирна Европа. Макрон и Орбан се срещат с Путин, Меркел поддържа непрестанен разговор с Путин. Самата тя сподели наскоро, че не можем да приказваме за сигурност, в случай че нямаме явен разговор с Русия. Съвсем скоро бе декларирано, че България и Гърция ще бъдат мост към връзките ", изясни той. " Време е да спрем да приказваме за Русия и да стартираме да приказваме с Русия. Трябва да отстояваме ползите си. Пряката доставка на съветски газ е една от тях, да вземем за пример ", добави изрично Радев и добави: " Трябва да търсим място, тъй че България да не бъде заобикаляна, както до момента ". " Политиката на управлението на НАТО има две страни - едната е повишение на отзивчивият разговор с Русия ", уточни Радев.

" Време е да спрем да приказваме за Русия и да стартираме да приказваме с Русия. Това изчерпва всичко ", сподели още президентът по тематиката..

Президентът отговори и на въпрос за връзките ни с Турция: " Много е значимо Европа да има единна политика във връзка с Турция. Много е значимо да се чуе и нашият глас. България и Турция са съседски страни и поддържаме доста положителни връзки. При един възможен раздор на връзките сред Европейски Съюз и Турция България ще пострада първа. Точно заради причина нашият глас би трябвало да се чуе в единната позиция на Европа. В България не би трябвало да позволяваме гласуването под строй, както се случи на последните избори. Уседналостта е един от методите за решение на този проблем. Не би трябвало да позволяваме ислямизацията на ромските гета. Не е обикновено непознатите вероизповедания да се финансират извън. Аз предложих редица законови промени, които да не позволяват разсрастването на този модел. Не би трябвало да позволяваме нашите етноси и религии да се капсулират, както и да се обръщат духовно към непознати страни. Не би трябвало да позволяваме финансиране на вероизповеданията извън. Това е неприемливо ", безапелационен беше президентът.

Върховният главнокомандващ въоръжените сили разяснява и връзките си с военния министър: " Не съм кръстосал шпаги с военния министър. Вчера бяхме дружно. Аз държа да се съблюдава закона, изключително що се отнася до армията. Министър Красимир Каракачанов в този момент навлиза в армията. Тя е силова институция и когато се употребява срещу закона може да стане рисково. Армията може да взе участие в избрани интервенции, само че би трябвало да има законови учредения за това. Аз имам доста положителни връзки с министъра и ще се разберем. В момента законът разрешава армията да работи против тероризма, само че не и против престъпни нарушители ", разкри Радев.

" Никога не съм коментирал тематиката за президентска република. Балансът на управляващите е доста значим. Президентът може да уплътнява своята власт. Нямам желание да предизвиквам референдум за повече президентска власт и права. Аз съм декларирал ясно, че ще съблюдавам българската Конституция ", съобщи президентът.

Той акцентира, че не е повдигал тематиката за президентска република. „ Президентът съставлява 7 милиона българи. Той е контрапункт на всеки политик, който си мисли, че стои над Конституцията “, сподели Радев. Той означи, че референдумът от предходната година е посочил, че българите желаят смяна на системата. Ако политиците не отговорят на проблемите на жителите – беднотия и корупция, тогава жителите могат да потърсят други разновидности, предизвести политиците Радев.

Интервюто приключи с въпрос за фамилията му: " Семейството ми реагира с интерес и схващане, когато стана ясно, че ще съм президент. Намират метод да се приспособяват и не престават с ежедневните си действия. ", разкри Румен Радев. " С жена ми обсъждаме проблеми от всевъзможен темперамент. Аз почитам мнението и се вслушвам. Обогатяват се връзките ни. На нейното мнение постоянно мога да разгадавам, само че крайното решение постоянно е мое. ", приключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР