Сутринта облачността ще обхване почти цялата страна. Дъжд ще превали

...
Сутринта облачността ще обхване почти цялата страна. Дъжд ще превали
Коментари Харесай

Синоптик потвърди ужасната новина за мощната стихия, която нахлува у нас

Сутринта облачността ще обхване съвсем цялата страна. Дъжд ще превали тук-там в Северозападна България. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°. Ще е най-вече облачно, на доста места - с валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-югозапад, като вечерта в Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще се задържи топло за сезона с оптимални температури сред 7° и 12°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се понижи; вечерта ще стартира да се покачва.
Над Черноморието ще е най-вече облачно, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, най-вече запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
На планините ще е най-вече облачно с валежи от сняг, под към 1300 метра – от дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще стартира да се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.
В четвъртък ще бъде прохладно, с променлива облачност, сутринта към момента е допустимо да превалява едва – най-вече сняг. Температурите краткотрайно ще се намалят и преобладаващите минимални ще бъдат сред минус 2° и 3°, а оптималните – сред 5° и 10°.
В петък и събота облачността ще бъде променлива, по-често забележителна в петък, когато на обособени места ще превали слаб дъжд. В петък сутринта вятърът краткотрайно ще отслабне и утринните температури ще останат относително ниски. През деня ще се усили вятърът от запад и дневните ще се покачват с 4-5 градуса.
В събота ще има повече и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР