Сутринта на 8 януари ужасна трагедия отне живота на 176

...
Сутринта на 8 януари ужасна трагедия отне живота на 176
Коментари Харесай

Live Report: Възможно ли е украинският “Боинг” да е бил взривен с американски дрон

Сутринта на 8 януари ужасна покруса лиши живота на 176 души наоколо до летището в Техеран (Иран). Пътническият аероплан на Международната самолетна компания на Украйна (МАУ) се разруши.

Според неофициална версия на източник от военните кръгове на Иран на портала Live Report, представен от Поглед.инфо, Вашингтон може да е бил забъркан в злополуката на самолета.

Първоначално представителите на Техеран оповестиха техническа нередовност на “Боинг”-737, благосъстоятелност на МАУ.

В Украйна обаче незабавно побързаха да я опровергаят, като обявиха, че самолетът е работил единствено 4 години - т.е. е съвсем нов.

Освен това събитие, фактът, че Съединени американски щати незабавно затвориха небето на Иран и Ирак, както и над Персийския и Оманския залив - да не би американците да са възнамерявали военна интервенция?

Редица интернационалните полети даже бяха принудени да се извърнат обратно или да търсят заобиколни пътища. Само украинският аероплан се осмели да излети.

Като се има поради, че Иран атакува американските военни бази в Ирак нощес като възмездие за убийството от Пентагона на признака на съпротивата на Иран военачалник Сюлеймани, Съединени американски щати имаха доста мощен претекст да „ накаже “ Техеран.

Най-накрая наоколо до иранската столица беше забелязан дрон на модела MW-9 Reaper на американската войска. Възможностите на този дрон са такива, че може да се употребява за заличаване както на наземни, по този начин и на въздушни цели. Именно него можеше да изпратят щатите, с цел да се „ разплатят “ за нощните офанзиви против техните бази.

Според същия боен източник, Щатите в действителност са щели да унищожат всички членове на държавното управление, военното командване и външното министерство. Същата заран те са чакали излитането на държавния аероплан.

Сред иранския държавен авиопарк има няколко “Боинг-а”. Изглежда, че операторът на дрона, който е получил инструкциите за изстрелване на ракета, е объркал украинския аероплан с държавния. Така че версията на военния за присъединяване на Съединени американски щати в самолетна злополука край Техеран е много допустима.

Защо формалните изказвания на управлението на страната не съдържат данни за офанзивата на американския дрон е по човешки разбираемо: това незабавно би сложило страната в неизгодна позиция, като уличи военното командване в непросветеност.

Вероятно по същата причина иранските управляващи не желаят да трансферират за разшифроване на украинците или на Съединени американски щати черните кутии.

Междувременно и двете черни кутии на мястото на злополуката към този момент са открити. А данните, които те са записали, ще оказват помощ да хвърлят светлина върху същинските аргументи за нещастието.

Освен това доста способени хора не имат вяра във версията за пожар в мотора. Самолет с пламнал мотор не пада, както се случи с украинския “Боинг”.

Но държанието на крилатата машина е доста по-съвместимо с версията за офанзива от американски дрон. И почеркът към този момент мъчително припомня на дейностите на Вашингтон във връзка с неговите политически съперници и задгранични неприятели.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР