Сутринта на 7 юни неизвестни започнаха да стрелят по стените

...
Сутринта на 7 юни неизвестни започнаха да стрелят по стените
Коментари Харесай

Терористичната атака в Техеран: Камикадзе се е взривило в мавзолея на Хомейни

Сутринта на 7 юни незнайни започнаха да стрелят по стените на Народното събрание в Иран. Вече е известно, че минимум двама души са ранени. Освен това, нападателите може да са взели няколко заложници. По думите на депутата Елиас Хазрати, нападателите са влезнали в Народното събрание с два автомата Калашников и револвер.

По информация на организация Tasnim, в офанзивата вземат участие трима въоръжени мъже. Стрелбата в Народното събрание продължава. Самоличността на нападателите и задачите им не са известни все още. Те не са повдигали и никакви претенции. При нападението е погубен минимум един охранител на националното заседание.

По последни данни, единият от нападателите може към този момент да е задържан. Информацията обаче към този момент е с всекидневен темперамент. Властите не разясняват и известията за взимането на заложници.

Атака има и в друга точка на иранската столица – мавзолея на имам Хомейни. Там неидентифицирани нападатели са разкрили огън. Съобщава се още, че камикадзе е задействало бомба. Съобщава се, че има един умрял и минимум петима ранени. Двама от нападателите са задържани.

Източници предават още, че в мавзолея е било обезвредено „ главното взривно устройство”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР