Сутринта на 7 октомври се събудих около 7:30 сутринта, за

...
Сутринта на 7 октомври се събудих около 7:30 сутринта, за
Коментари Харесай

Хамас уби родителите ми, но войната на Израел не е отговорът

Сутринта на 7 октомври се разсъниха към 7:30 сутринта, с цел да намеря известие в нашата фамилна група в WhatsApp от родителите ми, което изяснява, че са чули сирени и се реалокираха в тяхната безвредна стая. Тъй като постоянно се сблъскват със закани и чуват сирени там, където живеят, не се тормозих незабавно.

Направих утринното си кафе и пуснах новините. Тогава научих, че Хамас нахлува в израелските села и се разтревожих. Веднага се обадих на татко ми. Беше 7:35 сутринта. Той подвигна и ми сподели: „ Да, Маоз, ние сме в сейфа. Чуваме ги да стрелят. Това е. “

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Снимки: Домовете на Хан Юнис, разрушени от смъртоносна израелска бомбардировка „ Свободен свят, къде си? “ Шефът на болничното заведение в Газа се моли след убитите бебета Романтика, отечество: Унищожени мемоари за бомбардираната болница Ахли в Газа „ Това е геноцид, а не война “: Унищожението в Газа провокира митинги по целия свят завършек на списъка

Обадих им се още веднъж 10 минути по-късно, малко след 7:45 сутринта. Нито татко ми, нито майка ми подвигнаха. Не съм ги чувал повече.

Сега аз съм кротичък деятел.

Може би не беше това, което трябваше да бъда, само че това ме направи гибелта на родителите ми. В фамилията ми има схващане, че би трябвало да пазим наследството на нашите родители.

Родителите ми бяха хора на мира. Те не се интересуваха от нечия раса, възраст или цвят. Отнасяха се еднообразно към всички, отнасяха се към всеки както желаеха. Те бяха хора на вярата. Така че станах кротичък деятел, с цел да опазя живо тяхното завещание.

Днес Израел повтаря остаряла неточност, която направи доста пъти през предишния век. Трябва да го спрем. Отмъщението няма да върне родителите ми към живота. Няма да върне и други убити израелци и палестинци.

Ще направи противоположното. Това ще докара до повече жертви. Ще донесе повече гибел.

Трябва да прекъснем цикъла.

Днес рева за всички, за всяко едно човешко създание, което страда заради този кървясъл цикъл.

Аз съм срещу игрите за обвинение – срещу съм опитите да се дефинира кой има повече жертви, кой страда най-вече.

Ние всички страдаме. Нека се съсредоточим върху прекъсването на страданието.

Нека спрем тази война.

Възгледите, изразени в тази публикация, са лични на създателя и не отразяват безусловно публицистичната позиция на Al Jazeera.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР