Сутринта ги събрах с главния секретар, с шефа на полицията

...
Сутринта ги събрах с главния секретар, с шефа на полицията
Коментари Харесай

Борисов много се накарал на МВР шефовете заради случая Пелов

" Сутринта ги събрах с основния секретар, с шефа на полицията да си създадат анализите. Не ми е прелестно, само че казусът е и че има огромен недостиг на искащите да станат служители на реда . Много неща би трябвало да се трансформират, само че и доста неща направиха положителни. ".
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти след формалното разкриване на нов цех в индустриалната зона в Божурище. Заводът е благосъстоятелност на немски вложител.

Повод за думите му бе разстрела на избягалия пандизчия Владимир Пелов, който бе погубен тази нощ в родния си Ботевград.

Припомняме, Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха през парадния вход на Централния софийски затвор през април. Преди седмици Пелов изпрати писмо до президента, омбудсмана и до две малките екрани с народен обсег, в което се загатва, че той бил незаслужено наказан.

 С показанията на Марио Големия вкарали Пелов в пандиза
С показанията на Марио Големия вкарали Пелов в пандиза

Пачев бил основен очевидец за двойното ликвидиране на Пелов

На журналистически въпрос: " Пропуснахте да кажете на президента дали е имало корупция при откриването на този обект ", Борисов посочи покачвания кредитен рейтинг на страната ни.

" Истинско наслаждение ми доставя на голи поляни , разрушени военни предприятия към този момент да има над 20 огромни компании, да се построяват фабрики, към този момент да работят и да виждате стругове, фрези, 150 работни места, милиарди вложения и то във заводи, в фабрики, в експорт - това са обстоятелствата ", сподели министър председателят.

По думите му, над 700 немски компании са вложили и заводите им работят на цялостни обороти - Севлиево, Габрово, Дулово. " Ливадите, които към този момент са автомагистрали, жп линии, пречиствателни станции, конкурентноспособността , това че си намалихме външния дълг до 25%, безработицата е под 5%, внасяме работна ръка сега ", сподели Борисов.

" Аз знам, че доста неща би трябвало да се създадат и поставям старания, само че не бих желал да разясня партийни изявления на процедура " , сподели Борисов.

 Борисов и Путин няма по какъв начин да чертаят трасета, изясни Петкова
Борисов и Путин няма по какъв начин да чертаят трасета, изясни Петкова

Разработват елементи от опцията " Турски поток " да минава през България

На репликата, че президентът е надпартиен, министър председателят отговори : " Беше. Сега стоешком дружно със своя началник - Корнелия Нинова, всичките му изявления са против държавното управление и против нас - всеки де н. Не мога да схвана нашите другари от дясно - пишат, че аз съм прислужник на Путин. Президентът Радев беше пръв там, за него няма афиш. От едната страна ме нападат за какво съм отишъл, въпреки това - бил съм прислужник ", сподели Борисов във връзка визитата си в Москва седмица откакто там на публично посещаване беше българският президент.

Според Борисов президентът всеки ден подлагал на критика единствено и само държавното управление. " Оставям на съвестта на всеки, когато се изрича, да си носи отговорност за това . Всеки ден слушаме за държавното управление - всеки ден. Нито дума за опозицията, нито дума за това, което през годините са сторили. Това не е равноотдалечен човек ", съобщи министър председателят по адрес на президента.

 Зелена светлина за
Зелена светлина за " Белене " от енергийната комисия в Народно събрание

Мина концепцията на ГЕРБ Петкова да възобнови реализацията на централата

Борисов поправи публицист, който го пита за митингите от десницата тази заран против обновяване на плана АЕЦ " Белене ", заявявайки: " Десницата сме ние - ГЕРБ, тъй че бих желал да Ви поправя . Ясна, приета, печелила избори след избори. Така че парчета, които не можаха да влезнат в Народното събрание, биейки се какъв да е водач там, не бих желал да разясня, отнасям се с почитание към тях ".

Запитан за офанзивата на съдружния сътрудник Валери Симеонов, който нападна членове на държавното управление (Симеонов внесе сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров против министъра на туризма Николина Ангелкова - б.р.), Борисов отговори, че предстоят избори за европарламент и всички желаят да си държат своите пътеки. Сутринта ги събрах - и с Порожанов, и с него - направиха една комисия, той да я оглави и би трябвало да са свършили. Не инцидентно изводът на Стандарт енд Пуърс е, че растежът в България ще е до момента в който има такава коалиция .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР