Сутрин всеки от нас си има своите малки ритуали, припомня

...
Сутрин всеки от нас си има своите малки ритуали, припомня
Коментари Харесай

4 много полезни сутрешни навика

Сутрин всеки от нас си има своите дребни ритуали, напомня ни Мениджър Нюз. След ставане от леглото, отиваме първо в банята или първо включваме кафеварката. А може пък да имаме табиет да изпием чаша вода или малко да се раздвижим. Някои от нас пък, още легнали, влизат в дънките и нахллузват първия пуловер на разположение до леглото. 
Каквито и привички да имаме, те са се утвърдили с години и ги вършим механично даже в полусънно положение.

Но редакторите на уеб страницата AdMe.ru ни оферират още няколко потребни навика, които би било добре да включим в сутришната рутина.

Вижте кои са те и с какво биха ни били потребни.

1. Една чаша топла вода с лимон.
За аргументите да се откажем от кафето на гладен корем в интерес на топлата вода с лимон е писано доста. Тази напитка усъвършенства действието на храносмилателната система, на черния дроб и на червата, отстранява токсините от организма, укрепва имунната система. Не е належащо да изстискате сока на цялостен лимон, ще бъде задоволителна и четвъртинка. Препоръчително е да има пауза сред приема на лимонената напитка и закуската ви от най-малко 20-30 минути.

И това е забавно: Имате отпусната кожа? Направете този крем! - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

2. Почистване на езика. Че е належащо да си мием зъбите най-малко два пъти дневно, знаем още от детството. Но същото се отнася и за езика, който също задържа громно количество бактерии, допринасящи за неприятния мирис, плаката по зъбите и заболяване на венците. За почистиването на езика можем да изполваме четката за зъби или лъжица.

3. Лъжица мед. Медът заран енергизира, подтиква паметта и работоспособността, лекува кашлица и облекчава признаците на алергия. Така че, да започнете деня си с чаена лъжичка мед 10-15 мин. преди закуска, без подозрение е най-хубавото решение. Ако обаче чистият мед ви се се коства прекомерно мощен рано заран, може да го разредите и с чаша вода - резултатът е същият.

4. Изплаквайте зъбите с водороден пероксид. Това е препарат, който има антисептично деяние. Достатъчни са 5 до 7 капки от 3% разтвор в 50 мл вода. Важно е да се добави пероксидът във водата, а не противоположното. Този табиет ще ви помогне в избелването на зъбите, унищожаване на неприятния мирис, както и за лекуване и профилактика на болести на венците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР