Сутрин - хигиенистка, вечер – диджейка - 57-годишната Сарина Сафойева

...
Сутрин - хигиенистка, вечер – диджейка - 57-годишната Сарина Сафойева
Коментари Харесай

Уникалната история на Сарина, която сутрин е хигиенистка, а вечер – диджейка

 Сутрин - хигиенистка, вечер – диджейка - 57-годишната Сарина Сафойева преди четири години открива своята нова пристрастеност - музиката. Днес тя се изявява един път месечно на музикалната сцена в Москва, споделя Дойче веле. Страстта на Сарина към музиката е заразна.Тя работи като диджей от съвсем четири години и един път месечно се изявява на клубната сцена в съветската столица. Любимите ѝ жанрове са хаус и електронната музика.   

Сарина е на 57 години и е родом от Узбекистан. Но за нея на дансинга има значение единствено музиката.  " Най-обичам, когато всички танцуват. Дори и аз се включвам в танците! ", споделя Сарина Сафойева, диджей.   

Преди 20 години Сарина се реалокира в Москва със брачна половинка си от Самарканд. За да изкарва пари за фамилията си, тя работи като чистачка - в това число и в школа за диджеи. Наблюдавайки заниманията на учениците, последователно Сарина се влюбва в електронната музика и самата тя стартира да взима уроци. Дори и в този момент, откакто завърши с почистването, тя се упражнява върху диджейския пулт, преди да са почнали часовете на останалите.   

" Музиката ми оказва помощ. Работя доста, само че когато дойда тук, не помня всичко останало. Тогава светът ми се трансформира в музика. Понякога се практикувам по пет или шест часа едновременно. Музиката ми дава сили и ме кара да се усещам добре “, споделя Сарина Сафойева, диджей. Тя не приказва британски и не може да чете латинската писменост. Затова се старае да запомня кориците на записите, които ѝ харесват и които желае да включи в своя плейлист. Антон Лобов е някогашен преподавател на Сарина в школата за диджеи. Той постоянно ѝ предлага музика, която мисли, че ще ѝ хареса. Антон споделя, че Сарина е сърцето на това учебно заведение, тъй като историята ѝ непрестанно въодушевява новите попълнения. 

" За страдание доста хора считат, че диджейската специалност е сложна за някой, който идва от друга страна, има друга народност или е по-възрастен. Сарина потвърждава на всички, че всеки може да се научи на този поминък и че няма невъзможни неща “, счита Антон Лобов, диджей.   

Сарина е единствено една от милионите узбеки в Русия. Мигрантите от Централна Азия постоянно са дискриминирани, само че диджейката споделя, че в никакъв случай не се е сблъсквала с този проблем. " Когато човек е добродушен, разговорлив и другарски надъхан към хората, тогава той бързо бива признат от останалите. Така мисля аз. Според мен всичко си зависи от индивида “, споделя Сарина.

В края на представянето си Сарина постоянно танцува с публиката на узбекска поп музика, облечена в обичайната носия. В родината си Сарина е била преподавател. Надява се някой ден да сътвори лична диджейска школа в Узбекистан, с цел да съобщи на идващите генерации любовта си към музиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР