Сутрешното тв интервю на номинирания от ИТН за МВР шеф

...
Сутрешното тв интервю на номинирания от ИТН за МВР шеф
Коментари Харесай

Нетът ври и кипи след тв изявата на Петър Илиев! Буквално сриват със земята кандидата за шеф на МВР

Сутрешното тв изявление на номинирания от Има Такъв Народ за Министерство на вътрешните работи началник Петър Илиев безусловно накара мрежата да заври. И то все от отрицателни мнения за изявата на юриста, чиято кандидатура по едно време даже се въртеше за премиерския стол...

Иначе казано - Петър Илиев съумя с половинчасово представане да настрои всички против себе си. Вижте единствено някои от мненията на известни персони.

Ицо Хазарта, рапър: Няма подобен простак.

Теодор Ушев , аниматор №1 в света: Не бях гледал бг тв от 7 месеца.

На посетители съм на място, където тв приемникът работи нон-стоп.

Един човек, безочлив, нервен и безсъвестен, изпада в нервност. Не стопира да се хвали, пяна му излиза от устата...

Бил претендент за вътрешен министър и вицепремиер.

Ех, народе...

#ОставкаМутри

Христо Комарницки, карикатурист:  Ще приема персонално като изменничество даже замислянето на протестните партии дали да поддържат ТОВА

Георги Тошев , публицист: Не съм в България... само че изгледах изявлението на лицето, препоръчано за вътрешен министър!

……

По-страшното е, че това лице преподава в СУ!

Има студенти, преподава на бъдещи адвокати …

Позор!

Петър Бояджиев ,най-известният ни политически бежанец: Длъжен съм да отвръщам, макар че се надигнах късно от леглото. Изслушах изявата на един безочлив и изпечен лъжец с име Петър Илиев. Не мога да си показва, че има човек с интегритет, който да не оцени държанието му през днешния ден, като на безочлив лъжец, който има за съперник единствено сикаджията Борисов, само че и този му съперник е доста по остроумен от него. Този вид не отговори на нито един въпрос. Повтори няколко мантри, като преходът от 30 години, който е крабеж. Заяви безочливо, НЯМА КВО ДА ОБЯСНЯВАМ, вярвал на мъжката дума на Слави Доганов. Агресивен безочлив и самохвалещ се даже повече и от сикаджията. Депутат, който след днешната изява на този ужасяващ вид, гласоподава в сряда за него ще бъде срам за целият си предстоящ живот. Тук имам предвид и депутатите от Има Такъв Народ, такива като Ива Митева, Зайкова и други, които най-малко в публичнаото простаранство се държат на равнище.

Валдес Радев , карикатурист: А в този момент си представете преподавателя Кристиан Таков, царство му небесно, и по-късно си представете преподавателя Петър Илиев. Сега отново си представете първото. Дишайте и издишайте постепенно.

Полина Паунова , публицист: Преди чакаха да ги гласоподава Народното събрание, преди да се карат на медиите, да раздават квалификации и да викат в ефир.

А отговорът: " Т`ва си е моа работа " е от малко малко допустим за домакински скандал, сред най-много четвъртокласник и майка му.

Миролюба Бенатова , публицист: " Всички сме имали слаби моменти и неустановеност в себе си, само че не сме били вицепремиери. И не сме се карали на публиката ".

Неуважението се връща!  

Явор Дачков , публицист: Ееееее. Само лудички към този момент ги сортират. Който поддържа това неразбирателство да ръководи, няма никакво опрощение. 

Цветеслава Гълъбова , психиатър: Гледам Петър Илиев по Нова тв. И този господин преподава на студенти. Ужасена съм от хашлашкия изказ, арогантността и нападателния звук. И от доста други неща, предмет на така наречен невербална връзка /сега се приготвям за изпит по тази дисциплинираност и се пробвам да виждам професионално/. Сряда е основен ден!

Николай Милчев , публицист: КАТО ВЪВ ФИЛМА " АДВОКАТ НА ДЯВОЛА “

В края на кино лентата " Адвокат на дявола “ великият Ал Пачино (Дяволът) декларира с тънка усмивка: " Суетата – моят обичан грях “.

Тази заран по Нова тв имаше доста суетност, доста първо лице само число, доста пъчене и самовъзвеличаване, доста немарливост на говоренето и самовлюбеност, ламаринени ударения и леки фалцети.

Тази картинка тъкмо се вписва в картинката на Има Такъв Народ и е видно, че консулът юрист е покрай други звездни мостри.

Адвокатът Петър Илиев несъмнено е добър юрист, само че той е на галактическо разстояние от естественото политическо държание и говорене. С появяването и изявата си барбадоският почетен консул демонстрира, че може би познава барбадосците, само че българите – надали.

Петър Илиев несъмнено е добър и обичан (по неговите думи) учител в СУ, само че аз не бих желал да бъда негов ученик.

С това, което сподели пред Нова, претендентът за шеф на Министерство на вътрешните работи и силовите структури мъчно може да бъде подсилен. Самият той тази заран направи много по въпроса.

Но, както споделя Ал Пачино: " Суетата е обичаният ми грях “.

Бих добавил: " И навиреният нос “.

Евгени Дайнов , политолог: Изгледахте ли към този момент Петър Илиев по Нова?

А в този момент си представете какво ще прави като шеф на Министерство на вътрешните работи и службите този извънредно самовлюбен, нападателен, нахален и конспиративно-обцесиран човек.

Представихте ли си? Добре. Защото и аз си показах.

Пак ще виснат полицаи на вратата с предупредителни протоколи... Което, несъмнено, ще е най-малката пакост.

Светослав Трайков , лице от митингите: Приятели, аз бях цяла година по площадите, с цел да може плагиатът Петър Илиев Барбароса-кандидат за вътрешен министър на Има Такъв Народ да ми се кара безочливо като Буци от тв приемника. А вие?

Николай Слатински , професор, някогашен народен представител: Плагиатът се развихря!

Корнелия, стига ли ти този негов монолог, с цел да осъзнаеш какво ти оферират да подкрепиш?

Радослав Бимбалов : СРАМ

Аз не бях тази заран в тв приемника. Не се държах като назобен пуяк, не възвеличавах подправеното си Аз в погрешно кресчендо, не засипвах с дебелашки плюнки и жаргонен яд микрофона, водещия, студиото и фена, изправен пред лъсналото ми от безсрамие чело. Не бях това. Но се срамя същински, все едно съм бил аз.

Анна Цолова , публицист:

Едва в този момент изгледах изявлението с проекто-вицепремиера Петър Илиев. Нямам спомен да съм слушала (или вземала) тв изявление, в което събеседникът в студиото да употребява толкоз пъти местоимението АЗ. Така се изяснява елементарно и самосравнението с Картаген.

(Аз съм кален в борби, аз съм експерт (казано няколко пъти), аз имам достижения, аз съм приключил с цялостно отличие, аз съм отличник на випуска, аз съм приключил с шес нула нула (произнасянето на думите е запазено), аз съм един от обичаните преподаватели в СУ, аз….)

Прави усещане, че Петър Илиев приказва за себе си и в трето лице.

Ленив и изяждащ звуците диалект, който демонстрира пренебрежение към публиката. Неуважението, ще кажете, е най-малкото. Не, дано да стартираме от уважението към мнението на хора, които не ръкопляскат, когато светне бутона Applause.

Липсваше даже и опит за преодоляване на вербалната и изключително невербалната експанзия, която крещеше от екрана.

Кандидатът за власт съобщи, че „ прадедите му са водили офанзива на нож “. Докато гледах изявлението, усещах острието на ножа прекомерно близо. И не, не ми е смешно.

Ако задачата на сценаристите (нямам поради сценаристите на Шоуто на Слави) е ГЕРБ да наподобява задоволително, задачата стартира да се реализира. Не съм сигурна, че това е била задачата. Но и по този начин им се получава.

Политическа партия. Петър Илиев не отговори съответно на нито един от въпросите. Въпросите за Барбадос (никой не приказва, че Барбадос е данъчен парадайс, а място, където е допустимо човек да има скрита и фасадна собственост) и за подозренията за плагиатство не престават да стоят.

Илиян Василев , някогашен дипломат в Москва, енергиен специалист:

С съображение Слави не разрешава появяването на хора от Има Такъв Народ в студиата, тъй като говоренето и държанието им лимитира опциите за игри с полусенки и подмолно договаряне. Интервюто на Петър Илиев единствено усили подозренията. Моите заключения

- момчето е пренавито и не става за обществен началник, камо ли за силов вицепремиер. Не държи на стрес.

- има високо самомнение, което пречи на преценките му. Тезата че отличниците стават положителни ръководители е прям нонсенс.

- избяга от отговора дали е масон, само че хората които го поддържат са масони и с бягството от пряк отговор дали е член на масонска ложа друга от пловдивската, не отговори. Между другото масонските ложи не са териториално закрепени и не изключват участието на софиянци в пловдивски или варненски такива. Очевидно му е уязвимо место тази тематика. За мен е алена линия - тъй като огромна част от масонските ложи са мрежи на задкулисието.

- Илиев е основен състезател на Слави и на него се разчита да генерира положителни новини /повечето показни/ против ГЕРБ /това е и огромната алтернатива в поддръжката на ГЕРБ за правителството/. Но освен. Очевидно Огнян Герджиков и Национална движение „Симеон Втори" ще му бъдат опора.

- по тематиката с " плагиатството " най-често използваната дума беше " отминалост " - съгласете че по никакъв начин не е безапелационно.

- по никакъв начин не беше непотребен и въпросът дали ще работи в случай че проекто кабинетът бъде подсилен от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Опитът да избяга с клишето употребявано от политици за отговорите на хипотетични въпроси, единствено демонстрира че Илиев се пробва да надскочи лигата си. В политиката и изключително когато става тирада за доверие в задатък от публиката, каквото той сега желае, няма по какъв начин да каже - вие първо ме изберете, пък по-късно ще ви кажа какъв съм. Не става, тогава няма да има потребност от въпроси и отговори и в предизборната битка от претендентите за обществени постове и би трябвало да ги избираме като котка в чувал. Поведението му усилва тезата че Слави желае да сложи всички пред приключен факт и да осъществя този мандат. Атаките му " за изменничество " на Демократична България и ИБГНИ са единствено интродукция към пиара който ще се разгърне по-късно.

- Много, доста неоснователен за Барбадос. В същина самичък се закопа. Най-напред със счетоводителите си, чийто брой издава повече работа като данъчни медиатори за трети лица, в сравнение с като осчетоводяващи финансови интервенции на неговата активност. След това със листата, в който Барбадос не попадал. Оказа се, че е изваден от Европейска комисия през февруари, а преди в годините в който Илиев е бил почетен консул е попадал. Изваждането от отрицателния лист на Европейска комисия в този момент е единствено тъй като управляващите на Барбадос " сътрудничат " на Европейска комисия, само че на негово място е включена Доминиканската република, на която нападателният Илиев побърза да каже че работи повече с нея. С това отстрани всякакво подозрение, че този бизнес с оптимизацията на налози и ръководството на банкови сметки /освен офшорни компании с регистрация има и офшорно банкиране там/ му е главен.

Отделна е тематиката с " почетните консули " - по кое време бяха направени, кой ги избираше и така нататък

Казаното от Илиев е несъмнено доказателство, че новата скица която Има Такъв Народ осъществя е да управляват посредством позитивна/негативна дискриминация - или ти пращаме Министерство на вътрешните работи и ДАНС, или разкриваш сметките си и ние те покриваме.

Очевидно Слави разчита на него, тъй като от изявлението стана кристално ясно, че този човек е централен състезател на Има Такъв Народ. Упоритостта с която го постанова за министър председател, вицепремиер и силов състезател осветява сюжета за търсена и по-всяка възможност уговорена поддръжка от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Нинова се пробва да се измъкне като сякаш съгласува позиция с Демократична България и ИБГНИ, само че това са маневри единствено тъй като не е изключено парламентарната група на левицата да не гласоподава единно. Тогава в уравнението влиза поддръжка на депутати от ГЕРБ - само че пък Слави ще би трябвало да се лиши от основния си коз - ареста и офанзивата против Борисов. Тя е планувана да се организира по всички правила на преходната " народна власт " на мутрите - дай парите и си свободен /като му оставят една по-малка част/
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР