Сутрешните температури вече седмица са отрицателни. Автомобилните стъкла често са

...
Сутрешните температури вече седмица са отрицателни. Автомобилните стъкла често са
Коментари Харесай

Ето за какво руснаците използват водка през зимата

Сутрешните температури към този момент седмица са негативни. Автомобилните стъкла постоянно са заскрежени и или напряко покрити с тъничък пласт лед. Чистенето им заран лишава време, освен това на същите тези минусови температури.

Ако нямаме на разположение препарат за топене на стъкла – ето какви хитринки можем да взаимстваме от руснаците.

Те устойчиво се приготвят за зимата като пълнят багажниците с лопати, кабели за ток, четки, стъргалки за лед и… бутилка водка. Невероятно само че факт – не всички я употребяват единствено за пиянство.

Тя се оказва положително попълнение към общоприетия зимен комплект.

Често руснаците пребягват до нея като добавка към зимната течност за чистачки. Така усилват наличието на алкохол в синята течност в казанчето преди мощни студове.

Друг вид е течността да се налее в разпръсквач и непосредствено да се напръска заледения прозорец.

Изобретателни водачи споделят, че алкохолът оказва помощ за бързото унищожаване на компактен пласт от слана или мразовит слой от предното стъкло. Така ще си спестите стъргането на лед в мразовитите утринни часове.

Освен за стъклата на автомобила водката оказва помощ и при попадане върху замръзнал сектор, когато автомобилът не може да направи сцепление и да помръдне.

Руснаците непосредствено изсипват водката върху мястото на контакт на гумата с ледената повърхнина. Така сцеплението на протектора на гумата към земята се подобрявало доста.

Разбира се, руснаците не могат да пропуснат и друго, доста естествено приложение на загряваща течност през зимата. Когато попаднат в мразовит капан – те я ползват освен вътрешно, само че и като доър асистент да запалване на огън до момента в който пристигна избавителен екип.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР