Сутрешните температури в по-голямата част от страната днес, ще бъдат

...
Сутрешните температури в по-голямата част от страната днес, ще бъдат
Коментари Харесай

Усещане за есен! Температурите падат, вятърът отслабва, а облачността намалява до слънчево

Сутрешните температури в по-голямата част от страната през днешния ден, ще бъдат сред 7 и 12 градуса, по морския бряг - малко по-високи, в София - към 6 градуса, оповестява „ Дарик “.

Вятърът ще отслабне, само че ще остане сдържан от северозапад. В утринните часове тук-там в източните региони от страната към момента ще превалява, само че преваляванията бързо ще спрат, а облачността над цялата страна ще намалее до слънчево. Максималните температури ще са най-вече сред 15 и 20 градуса, в София - към 15 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за септември и денем ще продължи да се покачва.

В планините ще духа мощен северозападен вятър. Ще бъде най-вече слънчево с повече облаци преди обяд. През деня температура ще се намалява и след обяд ще бъдат: на 1 200 метра - към 5 градуса, на  2 000 метра - минус 1-2 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и тук-там към момента ще има валежи. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 18-20 градуса. Температурата на морската вода ще доближи 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Утре ще духа слаб до сдържан североизточен вятър и дневните температури ще се намалят с още градус-два, утринните също ще са по-ниски, в множеството места - сред 4 и 9 градуса. По-значителни нараствания на облачността ще има в следобедните часове.

През нощта против четвъртък вятърът ще отслабне, в обособени региони в Западна България ще стихне и сутринта ще има условия за слаби слани. В четвъртък ще има повече слънчеви часове, ще стартира и покачване на температурите.

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР