Сутрешната тренировка обикновено е изборът на хората, които по-късно през

...
Сутрешната тренировка обикновено е изборът на хората, които по-късно през
Коментари Харесай

Сутрешната тренировка подобрява целия ден - slava.bg

Сутрешната подготовка нормално е изборът на хората, които по-късно денем нямат опция да бъдат дейни. Но съгласно изследвания това се оказва добър вид за множеството от нас.

Денят се познава от утрото – това сме чували от дребни и може би ще се окаже правилно. Учените потвърждават, че това, което вършим незабавно след събуждането си, има въздействие през останалата част на денонощието. Когато денят си стартираме вместо с нормалното излежаване в леглото, ами със утринната подготовка, която всички ни предлагат, тялото ни ще изпита доста позитиви през целия ден.
Ще повишим настроението и самоувереността си
Тренировката сама по себе си усъвършенства настроението и ни кара да бъдем по-уверени в себе си. Ако стартираме деня си с нея, това ще ни въздейства през цялото останало време, тъй като осъзнаваме, че сме се погрижили за себе си по добър метод.
Подобрява дисциплината
Връщаме се изтощени след работа и мотивацията ни е спаднала до нула. Казваме си, че на следващия ден ще го създадем и се отхвърляме. И познайте – на идващия ден се случва същото.

Когато стартираме с тренировката още сутринта, ще сме сигурни, че сме се погрижили за себе си към този момент и можем умерено да продължим с деня си.
Зарежда с сила
Въпреки че тренировките могат да бъдат изтощителни, в края им най-често се усещаме по-енергизирани от преди. Сутринта този резултат е още по-засилен. Ако сме дейни още в ранните часове, това ще ни послужи доста повече от всяка чаша кафе.
Ще се храним по-здравословно през целия ден
Когато утрото ни е здравословно, се предразполагаме да създадем целия си ден здравословен. Доказано е, че подсъзнателно осъзнаваме, че сме създали нещо потребно за тялото си сутринта и не желаеме да го развалим с мазна и нездравословна храна. Затова и до края на деня питателните ни привички ще са доста по-добри.
Подобрява съня
Когато упражняваме късно денем, тялото ни се превъзбужда и по-късно можем да изпитваме усложнения да заспим. Но в случай че преместим визитата на фитнеса за сутринта, ще имаме задоволително време да се успокоим и да се подотвим за сън.

Според учените, най-хубавите тренировки за това са HIIT – повече от 50% от изследваните лица, които са се поизпотили с този вид тренировки сутринта, са подобрили качеството на съня си.

Източник: Мissbloom.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР