Сутеньори подмамват млади жени да участват във филмови продукции и

...
Сутеньори подмамват млади жени да участват във филмови продукции и
Коментари Харесай

Сутеньори подмамват жени с обещания за кино кариера в чужбина

Сутеньори подмамват млади дами да вземат участие във кино продукции и ги трансформират в проститутки в чужбина. За тази рискова скица за трафик на дами в Бургас заяви Нова телевизия.
Изпадналите в неволя могат да подават сигналите си в Комисията за битка с трафик на хора на телефон: 0800 20 100.
Зачестили са случаите на подмамени от разгласи млади дами. Момичетата, които попадат в схемите, са привлечени от обещанията за положително възнаграждение и кариера. Обикновено те се подмамват от атрактивни разгласи в интернет за статисти за задгранични кино продукции.
От Комисията за битка с трафик на хора изясняват, че жертва на сходни измами най-често стават девойки от фамилии, в които е нарушена връзката.
"Изпращат им самолетен билет за Англия и по този начин те са въвлечени в скица за полова употреба. В момента, в който слязат от самолета, те губят надзор над живота си. При опозиция им се оказва принуждение, с цел да бъдат пречупени по-лесно ", сподели секретарят на локалната Комисия за битка с трафика на хора Росица Янева.
Схемата почнала да се разплита, когато близки на едно от изчезналите девойки подали сигнал. След намесата на полицията младата жена е измъкната от схемата. Разследването продължава.
Сутеньорите в България и в чужбина не сортират възможните си жертви. Актрисата Ралица Паскалева, известна като доктор Галя Стилянова във кино лентата "Откраднат живот ", изпратила ФБР по петите на американец, показал се за кино продуцент. Той предложил участия в мегапродукции за доста пари на млади актриси от Европа.
Ралица Паскалева се свързала с мъжа по отношение на кастинг за роля, какъвто той твърдял, че организира. Обещаното възнаграждение било по $1000 дневно. Обяснил, че филмът е мегапродукция по тематиката за трафика на хора, която щяла да се снима в разнообразни страни в Европа и оттатък Океана.
"Първото, което ме усъмни, беше, че той искаше аз да го набера по телефона. След това стартира самичък да се заплита в някакви неистини ", описа актрисата.
След диалога тя решила да ревизира в интернет мъжът, показал се за продуцент. Открила, че той има престъпно досие, което съгласно американските закони може да се разгласява, тъй като към този момент е наказан.
"Този мъж има две присъди за грабеж и 4-5 за приложимост и продажба на опиати. Срещу него са подавани и недоволства за полов тормоз, като на една от жертвите си трябвало да заплати обезщетение от 40 000 $ ", споделя актрисата.
Това принудило Ралица Паскалева да звънне непосредствено във ФБР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР