Сушата, обхванала от седмици много райони в Германия, е причинили

...
Сушата, обхванала от седмици много райони в Германия, е причинили
Коментари Харесай

Сушата в Германия е причинала загуби за над 1 млрд. евро

Сушата, обхванала от седмици доста региони в Германия, е предизвикали на селското стопанство досега вреди за повече от 1 милиард евро, съобщи ДПА.

Сумата на загубите в най-тежко засегнатите провинции е достигнала 1,1 милиарда евро, излиза наяве от информация, до която ДПА е получила достъп преди планувана за понеделник спешна среща сред федералното и районните държавни управления.

Само провинция Шлезвиг-Холщайн, най-северната в страната, търпи загуби от 422 милиона евро, заяви министерството на земеделието. Асоциацията на немските фермери (DBV) прикани за отпущането на помощ от 1 милиарда евро за компенсиране на загубите от унищожената годишна продукция.

Министърът на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер даде инструкции на провинциите да проучат какви са вредите и да сформират лист с оферти за облекчение на компликациите, въпреки че в кратковременен проект не се чакат обвързващи решения на федералното държавно управление по въпроса за помощта.

Кльокнер желае да се изчакат окончателните данни за реколтата в края на август.

В Германия отговорността за обезпечаване на помощи за фермерите в спешни обстановки е основно в ръцете на 16-те провинции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР