Суша и пясъчни бури унищожиха реколтата в Южен Мадагаскар. Това

...
Суша и пясъчни бури унищожиха реколтата в Южен Мадагаскар. Това
Коментари Харесай

Държава е заплашена от хуманитарна криза

Суша и пясъчни стихии унищожиха реколтата в Южен Мадагаскар. Това ще докара до апетит, а оттова и до филантропична рецесия, предизвестяват от Организация на обединените нации. " Хората са на ръба на глада. Това е нещо, което не съм виждал от много време по света ", сподели в Женева Амер Дауди старши шеф по световните интервенции на продоволствената стратегия. Той е посетил села, в които жителите са почнали да се хранят със скакалци и листа.

Дауди съобщи, че е видял " деца, които са станали кожа и кости " и дами, принудени да продават кухненските си такъми. Не единствено децата страдат от апетит и недохранване, засегнатите са и " майките, родителите и популацията на селата, които посетихме ", акцентира той.

Световната стратегия има потребност от 75 млн. USD, с цел да " покрие потребностите за идващите няколко месеца ". " Хранителните помощи, с които разполагаме на място, ще стигнат до юли и то при изискване, че се дават половин дажби, само че това не е задоволително ", предизвести той. Половинките дажби разрешават да се оцелее, само че не облекчават страданията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР