SUSE назначи Мелиса ди Донато за главен изпълнителен директорМелиса Ди

...
SUSE назначи Мелиса ди Донато за главен изпълнителен директорМелиса Ди
Коментари Харесай

За първи път жена оглави голяма Linux компания

SUSE назначи Мелиса ди Донато за основен изпълнителен шеф

Мелиса Ди Донато е добре позната като ИТ управител с респектиращ лист от достижения в продажбите и други бизнес интервенции (снимка: SAP)

Мелиса Ди Донато , глав ен действен шеф на SAP , зае поста CEO в Linux компанията SUSE. Това е първата жена на позиция основен изпълнителен шеф в компания за отворен код. SUSE е в развой на придобиване от шведския капиталов фонд EQT.

SAP е най-големият клиент на SUSE, като партньорството сред двете компании продължава към 20 години. Приходите на немската компания през последното тримесечие белязаха растеж от 11% на годишна база, значително с помощта на облачното поделение, където растежът е 40%. Облакът на SAP работи на сървъри със SUSE Linux и отворена платформа OpenStack.

Ди Донато живее в Лондон, споделя The Register. Тя е добре позната като ИТ управител с респектиращ лист от достижения в продажбите и други бизнес интервенции. Преди SAP Ди Донато е работила в Salesfoce, IBM и Oracle, а също по този начин е била шеф на основаната в Лондон консултантска компания Uccelli.
още по тематиката
В свободното си време Ди Донато ръководи софтуерното звено на „ Клуб 30% ” – английска организация, чиято цел е да усили каузи на дамите в управителните препоръки на фирмите от листата S&P 100 до 30% през 2020 година

Коментирайки назначението си, Ди Донато отбелязва, наред с други неща, че „ SUSE е отпред на историческа смяна, защото софтуерът с отворен код в този момент е значима част от главната бизнес тактика на всяко проспериращо дружество ”.

На новия си пост Ди Донато ще размени Нилс Браукман. Официално той се пенсионира, само че профилираните медии считат, че това не може да бъде единствената причина. В обществената мрежа на LinkedIn Браукман написа, че е надълбоко угрижен за ориста на SUSE и нейните чиновници и че „ сложното решение ” за овакантяване е напълно учредено на персонални условия.

Браукман работи в SUSE в продължение на осем години, от които три години е изпълнителен шеф. Той ръководи компанията през рекордната финансова година 2018 година Под негово управление SUSE стана най-големият самостоятелен разработчик на Linnux дистрибуции, въпреки че това се случи откакто IBM купи Red Hat за 34 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР