SURRENDER е филм, който ще фокусира вниманието ни върху четирима

...
SURRENDER е филм, който ще фокусира вниманието ни върху четирима
Коментари Харесай

Нов документален танцов филм за мъжествеността

SURRENDER е филм, който ще концентрира вниманието ни върху четирима от най-успешните и завладяващи мъже танцьори в България, комбинирайки авторските им осъществявания с документални разкази от първо лице. Филмът наблюдава персоналната връзка на всеки един от тях с танца и изследва по какъв начин тя взаимодейства с концепцията за неустрашимост в българското общество. Темата за мъжествеността при мъжете танцьори е цялостна с клишета и легенди, които експертите разбулват с лекост и искрено споделят своите персонални страсти и прекарвания пред камерата. Документалната част от плана е ръководена от Александър Цеков, креативен съветник на кино лентата, който събира историите на танцьорите в серия откровени изявленията и взаимно с режисьора Коста Каракашян построява образното им показване в лентата.

„ SURRENDER е естествено продължение на работата ми до момента, която комбинира танцовото кино с документалното и общественото. Този път ме въодушевиха четирима изключителни танцьори от България, които са освен блестящи актьори, само че и доста забавни хора. Вълнувам се да срещнем публиката с тях, с цел да покажем историите и напъните, които стоят зад техните осъществявания. “ споделя Коста Каракашян. От продукцията за в този момент не издават имената на определените танцьори, само че дават обещание забавни местоположения и гореща лента, върху която към този момент кипи интензивен труд. Проектът е част от танцова трилогия BECOMING в границите на програмата „ Фокус: Кино танц “, която се осъществя с поддръжката на Национален фонд „ Култура “. Филмът е ко-продукция на Фондация „ Човек с шапка “, Grey Universe с изпълнителен продуцент Любомир Балабанов и Studio Karakashyan. Коста Каракашян е режисьор, хореограф и танцов актьор, приключил “Танц” в Колумбийския университет в Ню Йорк и " Права на индивида " в Глобалния кампус по права на индивида във Венеция. Проектите му изследват развиването на емпатия в обществото ни посредством танц, кино и преподаване. Като танцьор и хореограф, Коста е работил в областта на спортните и актуалните танци в България, Канада, Германия, Норвегия, Виетнам, Япония и Съединени американски щати. Носител е на премия “Люмиер” от Канада за кино лентата си WAITING FOR COLOR – документален танцов филм за насилието против ЛГБТИ общността в Чечня и работата му е отразявана от The Guardian, Elle, them, GLAAD и Свободна Европа.

Studio Karakashyan е креативна и продуцентска компания, профилирана в танц, кино и насърчаване на млади актьори. Чрез придвижване и умелото описване на човешки истории, студиото цели да развива емпатия и човешки контакт в обществото ни. Фондация „ Човек с шапка “ цели да поддържа, развива, продуцира и популяризира българският гений в региона на актуалния танц и танцовото кино. От основаването си през 2016-та, Фондацията продуцира младия български гений в тези области, създавайки повече от 32 представления за сцена и за екран.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР