Сурови наказания за водачите, причинили тежки катастрофи с жертви, иска

...
Сурови наказания за водачите, причинили тежки катастрофи с жертви, иска
Коментари Харесай

Иван Гешев предлага още по-строги наказания за убийства на пътя след употреба на алкохол и наркотици

Сурови санкции за водачите, предизвикали тежки произшествия с жертви, желае основния прокурор Иван Гешев. Предвижда се наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор за водачите, предизвикали пътен случай след приложимост на алкохол с централизация в кръвта над 2 на 1000 или след приложимост на наркотични субстанции
Подобно наказване се планува и при шофиране без съществуване на съответното удостоверение за дееспособност, както и при превишаване на допустимата скорост с над 50 км/ч.

Това стана ясно по време на изказване на Сийка Милева - представител на държавното обвиняване.

" Главният прокурор Иван Гешев упорства и в тези случаи в интерес на страната да се лишават транспортните средства, без значение от това чия благосъстоятелност са те ", съобщи още Милева.

По думите й предложенията идват поради настъпилия тежък пътен случай, при който живота си загуби журналиста Милен Цветков. Припомняме, че той бе погубен до момента в който чака на червен светофар на бул. " Черни връх " в столицата, а зад кормилото на джипа-убиец е бил юноша, карал след приложимост на коктейл от опиати.

Предложението на Гешев е било изпратено до представителите на изпълнителната и законодателната власт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР