Сурогатни майки износват деца, които веднага след раждането им се

...
Сурогатни майки износват деца, които веднага след раждането им се
Коментари Харесай

Корона-бебетата от Киев


Сурогатни майки износват деца, които незабавно след раждането им се предават на бездетни фамилии от чужбина, заплатили съответната цена. В Украйна това е цялостен бизнес, блокиран в това време от коронакризата.

Олена Уманец не помни в миналото да е имала по-необичайна задача: дружно с колежките си тя се грижи за общо към 100 новородени, чиито креватчета са наблъскани едно до друго в хотелска стая на украинската столица Киев. Децата са износени и родени от украински сурогатни майки за родители от чужбина. Кризата с ковид обаче докара до затваряне на границите в Европа. „ Грижим се за бебетата денонощно, опитваме се да заместим родителите им, въпреки че това е невероятно ", споделя Уманец.
Редакцията предлага
Кадрите с бебешките креватчета обиколиха целия свят. Те хвърлят светлина върху един подозрителен бизнес:. Там то е легално, до момента в който в доста други страни, в това число и в Германия, е неразрешено. На сурогатните майки им вграждат оплодени яйцеклетки от бездетната двойка, а новороденото след това се предава на биологичните му родители. В Украйна това е цяла промишленост с огромни облаги. Клиниките за раждания на сурогатните майки работят в стеснен контакт с безчет посреднически организации.

300 евро месечно, 14 хиляди евро за раждане

28-годишната Наташа (името е променено от редакцията – б.ред.) е. Тя живее при родителите си в една малко селце. Наташа има две лични деца и е разведена. Сега тя износва бебето на една датска фамилна двойка. Получава по 300 евро месечно и 14 000 евро награда при сполучливо раждане. При близнаци, или в случай че се наложи цезарово сечение, се заплащат добавки.

Наташа желае да се закрепи финансово, мечтае си за личен дом. „ Това е стартовата ми вноска. Ще си имам към този момент личен покрив над главата ", споделя тя.

През последните четири седмици от бременността Наташа живее дружно с друга сурогатна майка в квартира в Киев, наета за тях от посредническата организация. Веднага след раждането сурогатната майка би трябвало да съобщи детето, с цел да не се основава прочувствена връзка сред тях.

Датската двойка обаче е възпрепятствана да дойде в Киев и да си получи детето – поради. Мъжът и дамата избират да останат анонимни, тъй като в Дания бизнесът на сурогатните майки е незаконен.

Инкубатори за бебета?

BioTexCom е най-голямата компания за сурогатно майчинство в Украйна. В Киев тя има лична клиника и подразделения в доста страни по света. Семейните двойки, които употребяват BioTexCom, могат да избират сред разнообразни „ пакетни услуги " – цената варира сред 50 000 и 70 000 за бебе. Фирмата е благосъстоятелност на Алберт Точиловский, чиято персона е оспорвана даже в самата Украйна. Той беше упрекнат за търговия на хора и укриване на налози и краткотрайно беше подложен под домакински арест.

Сурогатни майки в Украйна

Точиловский отхвърля да заяви каква е облагата му от, само че и по начало въобще не обича да приказва за проектите си. „ Сурогатното майчинство в настоящия си тип ще отмре ", споделя той пред немски публицисти от АРД и предсказва: „ Жените, които не са в положение сами да износят своите деца, ще предават яйцеклетките си в специфични инкубатори. През идващите 10 години ще бъдат построени сходни инкубатори. "

Измамени майки

Светлана Бурковска едно време и сама е била сурогатна майка. Днес тя се грижи и поддържа сходни дами в цяла Украйна благодарение на своята дребна неправителствена организация „ Силата на майките ". Светлана споделя, че дамите постоянно биват мамени, защото доста от клиниките им давали нередовни контракти. А непрекъснато имало и проблеми с посредническите организации, които не се грижели добре за новородените.

„ През есента имаше подобен случай ", спомня си Бурковска: „ Бащата не дошъл да получи бебето, чието раждане на всичкото от горната страна минало с затруднения. Детето било прехвърляно от жилище на жилище, от една детегледачка на друга, и най-после умряло ", споделя тя.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР