Surface Duo устройството, което Microsoft показа на събитието си вчера,

...
Surface Duo устройството, което Microsoft показа на събитието си вчера,
Коментари Харесай

Microsoft представи Surface Duo - сгъваем Android смартфон с два екрана

Surface Duo устройството, което Microsoft сподели на събитието си през вчерашния ден, създаде съществено неспокойствие в софтуерните среди. Информацията за Surface преносимите компютри беше изтекла много преди събитието в Ню Йорк тази сряда, само че не и за този много забавен Android сгъваем телефон/таблет с два екрана. Никой не очакваше Microsoft да има сходни аспирации към мобилния свят след фиаското с Nokia/Lumia и агонизиращата и мудна гибел на Windows Mobile. Този път обаче компанията е решила да одобри друг метод и да си партнира с Гугъл, с цел да подсигурява софтуерната поддръжка и библиотеката с приложения.

В миг, в който Android светът чака дебюта на сгъваемите смарт телефони с гъвкави екрани - Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X - Surface Duo е забавна интерпретация на сходна идея, въпреки и много по-консервативна. Тя не включва еластичен OLED екран, а вмсто това два 5,6-инчови стандартни екрани, сложени един до различен. С оглед на проблемите, които срещнаха гореспоменатите гъвкави концепции, може би решението на Microsoft не е лишено от логичност. Пантите сред двата екрана разрешават позиционирането им в случаен ъгъл, като даже е допустимо завъртане на 180 градуса, при което екраните остават от външната страна на устройството.

 Microsoft показа Surface Duo - сгъваем Android смарт телефон с два екрана
Голямата софтуерна вест е съществуването на Android на Surface Duo, за разлика от Windows опреационната система на останалите Surface устройства. Все още не е ясно какъв брой модифицирана ще бъде версията на Android, само че по това, което видяхме в презентациите, това напълно не е чист Android 10. По думите на Microsoft, Surface Duo ще сплоти в себе си най-хубавото от Microsoft с най-хубавото от Android.
Surface извън, Android от вътрешната страна
Дизайнът на Duo е умалена версия на Surface Neo таблета. И макар че Duo няма обособен външен екран, 360-градусовата панта разрешава, както към този момент споменахме, екраните да бъдат позиционирани от външните страни. Microsoft не показа точните размери на Duo, само че и двата екрана имат огромни рамки от всички страни, с много място сред тях. Друга специфичност е отношението на страните, което наподобява като 4:3, вместо 16:9. Това ще направи Surface Duo много по-широк от актуалните смарт телефони.

 Microsoft показа Surface Duo - сгъваем Android смарт телефон с два екрана
Когато е отворен, Surface Dio съставлява 11-инчов таблет с спиране в средата на екрана. Устройството може да бъде употребявано като един огромен екран, само че главната му цел, сходно на Surface Neo, е мултитаскинг на два екрана. Duo разрешава отварянето на няколко приложения и работа с всяко от тях - да вземем за пример влачене и пренасяне на файлове, фотоси, текст, презентации, PDF и други сходни от единия екран в другия - надлежно от едно приложение в друго.Въпросите
Те са доста - каква ще е камерата, чипсетът, животът на батерията и най-много - цената. Surface Duo безпорно е забавно устройство и фактът, че Microsoft са имали смелостта да се върнат в мобилния сегмент с Android под мишница, приказва за сериозните им упоритости. Дали до момента в който останалите играчи на мобилния пазар се пробват да накарат гъвкавите екрани да работят, Microsoft няма да предложи нещо надалеч по-практично? Един от проблемите пред сходен сюжет лежи в дебютната дата на Surface Duo, която ще бъде в края на 2020-а година. По това време освен ще имаме сгъваеми телефони с гъвкави екрани, само че най-вероятно Galaxy S11, iPhone 12 и Pixel 5 ще са много по-напред с нововъведенията и Microsoft ще има да наваксва съществено.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР