Суперзвездата на словенския национален отбор по баскетбол Лука Дончич пое

...
Суперзвездата на словенския национален отбор по баскетбол Лука Дончич пое
Коментари Харесай

Лука Дончич: Разочаровах отбора и цяла Словения, вината е моя

Суперзвездата на словенския народен тим по баскетбол Лука Дончич пое виновността за отпадането на четвъртфиналите на Европейското състезание за мъже върху себе си. Словения загуби от Полша с 87:90 точки и не съумя да отбрани купата си от ЕвроБаскет 2017.
 Полша шокира Европа и смъкна Дончич и Словения от върха Полша шокира Европа и смъкна Дончич и Словения от върха
Дончич изпитваше болки в гърба, откакто се контузи през първото полувреме на дуела, а на почивката накуцваше.

„ Поздравления за Полша. Техният тим направи необикновен мач от първата до последната минута. Това е огромно достижение за тях. Ние не изиграхме дуела по този начин, както искахме. Нямахме същата сила. Върнахме се, само че Полша продължи да се бори, тъй че поздравления за тях “, разяснява Лука Дончич след мача.

„ Вероятно не бях на 100 %. Получих инжекция в третата част. Трябваше да се оправя с много неща на това състезание, само че това не е повода за загубата ни. Аз играх извънредно. Разочаровах тима си, както и цялата страна. Вината е моя “, сподели още младата звезда на Словения и европейския баскетбол.

В последната си среща на шампионата в Берлин, Дончич приключи с 14 точки, 11 битки и 7 асистенции, а три минути преди края на дуела излезе за насъбрани пет персонални нарушавания.

Лука Дончич обаче не мисли, че словенците са подценили противника на четвъртфиналите. „ Не, не считам, че сме подценили поляците. Повечето хора ни смятаха за любимци, само че Полша има отличен тим. Тъжни сме, че не можахме да продължим напред. Мисля, че този Евробаскет просто е друг. Има страхотни тимове “, добави словенският национал.

Попитан за съдийството на дуела, измежду реферите на който бе и българинът Мартин Хорозов, Дончич смени тематиката. „ Не знам. Аз постоянно ще представям страната си, в случай че съм здрав. Винаги ще играя за Словения “, приключи баскетболистът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР