Суперзвездата на шампиона Голдън Стейт Стеф Къри ще пропусна първия

...
Суперзвездата на шампиона Голдън Стейт Стеф Къри ще пропусна първия
Коментари Харесай

Стеф Къри пропуска старта на плейофите в НБА

Суперзвездата на първенеца Голдън Стейт Стеф Къри ще пропусна първия кръг от плейофите в Националната баскетболна асоциация, заяви старши треньорът на тима Стив Кър.

Къри се възвръща от разтежение на връзки на лявото коляно. Той получи контузията в събота в третата четвърт при успеха над Атланта, когато центърът ДжаВейл МакГий падна върху него.

Първоначалните прогнози бяха, че двукратният МВП на лигата ще се възвръща към три седмици, само че Кър не чака, че ще може да може да разчита на най-хубавия си изпълнител преди края на април, когато стартират полуфиналите в двете конференции.

Плейофите в НБА започват в средата на идващия месец.

"Няма метод Стеф да играе в първия кръг на плейофите. Състоянието му ще бъде преразгледано след три седмици, само че не виждам опция той да бъде възобновен до тогава. Ние би трябвало да бъдем подготвени да играем без него и ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. През предходната година Кевин Дюрант имаше същата травма и пропусна към пет седмици ", разяснява Стив Кър.

Голдън Стейт е изправен пред кадрови проблеми в края на постоянния сезон, откакто други трима от водачите в състава Клей Томпсън, Дреймънд Грийн и Кевин Дюрант също лекуват контузии.

Шампионите сега заемат второто място в лигата и в Западната конференция с баланс от 59 победи и 19 загуби, а водачът Хюстън е с 60 триумфа и 14 провали. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР